Daginstitutionen Tuen i Haverslev har netop arrangeret sit traditionelle høstmarked for 13. gang, hvor børnene og personale inviterer indenfor

HAVERSLEV: Dette tilbud benyttede over 300 gæster sig af, primært familiemedlemmer, og sammen med de ca. 150 børn og voksne i Tuen var der fyldt godt op på markedspladsen.

I daginstitutionen arbejder man bevidst med FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, og dette kunne de mange markedsgæster man ved selvsyn konstatere, da der ved alle boder var opsat skilte med verdensmål og små udsagn om hvordan man arbejder med netop dét verdensmål.

Til høstmarkedet var der nemlig blevet arbejdet med fire af de 17 verdensmål, nemlig ’Klimaindsats’, ’Ansvarligt forbrug og produktion’, ’Livet på land’ samt ’Sundhed og trivsel’.

Dagtilbudsleder Joan Straarup bød velkommen, hvorefter børnene opdelt aldersmæssigt på skift gik på scenen i form af en stor kornvogn og sang forskellige sange.

Bagefter overrakte Joan Straarup pokaler til vinderne af den store ’Solsikke og Pralbønne konkurrence’, hvor børnene hele sommeren har passet deres helt egen solsikke og pralbønne. Pokalerne gik til Marius Pihl Hesthaven, Emilie Rahbek Ladegaard og Kalle Nielsen.

SFO’ens børn opførte derefter traditionen tro stomp-nummeret ’Vi har marked’, hvor de bl.a. synger ’bålet det skal brænde og festen skal i gang’, hvorefter markedspladsen blev åbnet og der kom gang i alle de mange aktiviteter.

Børn og voksne i Tuen har her i efteråret syltet, bagt og produceret husgeråd til salgsboderne, og købelysten var meget stor. Der var derfor både syltede rødbeder, agurker og pærer samt mange forskellige slags marmelader, urtesalt, hyldeblomstsaft og pickles.

Ved bålhuset var der naturligvis gang i ilden under kartoffelsuppen, og på markedspladsen var der også fremstilling af sjippetove og rundt omkring sjove konkurrencer.

I det opstillede var der et kæmpe kagebord, og kaffen kunne indtages af komposterbare krus, så verdensmålene var også tænkt ind her.

Alt i alt et meget velbesøgt høstmarked i Tuen, som børnene og de voksne kan se tilbage på og glædes over og allerede nu begynde at se frem til næste gang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...