Kløverbakken, tidligere Klejtrup Friplejehjem, fejrede 10 års fødselsdag med bl. a. Gustav Winckler sange af sønnen Michael

KLEJTRUP: Mange blomster og fine gaver landede forleden hos Kløverbakken i Klejtrup.

Med åbent kaffebord - og et stort kagehus med form som netop Kløverbakken - benyttede Klejtrup Friplejehjem første søndag i advent til at fejre hjemmets 10 års fødselsdag.

Sammen med beboerne festede pårørende, frivillige og personale og ægtefæller, fordi det nu var 10 år siden, de første beboere flyttede ind på Kløverbakken, som det hedder nu om dage.

Som privat, selvejende institution får et friplejehjem betaling for pleje og service via takster, der er bestemt ved lov.

Flagalle og fest

Dagen begyndte med flagallé og Dannebrog til tops.

Der var kaffe på kanden og rundstykker det meste af formiddagen i køkkenet, mens forberedelserne til den store dag, summede rundt om i huset.

Selve festlighederne tog rigtig form midt på eftermiddagen med åbent kaffebord - og altså et stort kagehus med form som Kløverbakken.

Inde i pejsestuen bød formand for driftsbestyrelsen Jon Pugholm velkommen, og så summede salen ellers af hyggemusik og fællesang med hyggepianist Otto Sandkamm og Dorte Lange som forsanger.

Mikael Winkler

Således varmet op var publikum klar til en nostalgisk rejse tilbage i Gustav Winklers klassiske sangskat.

Den gamle crooner døde jo helt tilbage til 1979, men sønnen Michael rejser nu om dage og sørger, at sangene lever i små og nære forsamlinger som jo eksempelvis et plejehjem jo er.

Oven på den rejse tilbage til Gem et Lille Smil Til Det Bli´r Solskin, Skibet Skal Sejle i Nat og andre sange fra dengang, beboerne selv festede på kroen, ventede maden bestående af tunmousse serveret i bambusbåde, buffet med helstegt kalvesteg.

Men også svinekam stegt som vildt, flødekartofler og smørstegte kartofler, Waldorf salat og to blandede salater, samt en Rubinsteiner kage i portions glas.

- Virkelig en lækker menu, lød det anerkendende.

Tak for indsatsen

Jon Pugholm fortalte om opstarten på Klejtrup Friplejehjem og takkede bestyrelsesmedlemmerne for deres store indsats.

Men han fremhævede også det gode samarbejde med forstander Susanne Molbæk og hendes arbejde for at skabe ”et plejehjem i særklasse”.

Takken gik også til personalet og støtteforeningen.

Herefter fik han overrakt et maleri til Kløverbakken, af Inger og Solvej, på vegne af beboere og personale.

Gaver

Selv fik Jon Pugholm et virkelig flot maleri, som er malet af beboerne i samarbejde med personalet og under vejledning af kunstmaler Povl Spanggård.

Forstander Susanne Molbæk kvitterede med en varm og personlig tale om tilblivelsen af Kløverbakken.

Hun mindede tilhørerne om, hvor vigtigt det er, at vi bringer fortiden med ind i nutiden, for at vi kan fortsætte i fremtiden.

Få udskiftninger

På personalesiden har Kløverbakken gennem alle 10 år været heldige med kun at opleve meget beskeden udskiftning på personalesiden, hvoraf ni har været med fra dag 1 i december i 2009.

Ligeledes har fem af beboerene i de 24 handicapvenlige lejligheder været med fra starten

Hvis du selv vil dykke lidt ned i historien, så kan du besøge hjemmet og hente 10 års jubilæumsskriftet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...