KONCERTER: Jazz Hobro byder på spændende sager de kommende måneder

HOBRO: Ovenpå et vellykket efterår ser Jazz Hobro i første halvdel af 2020 frem mod yderligere seks spændende koncerter.

De fleste på Café K - men ikke dem alle.

Det begynder 6. februar, hvor de lokale jazz-elskere kan se frem til at møde nordjyske Helle Lunds Trio, suppleret af en af landets allerbedste blues- og jazzguitarister, Uffe Steen.

Helle Lunds Trio

Helle Lunds Trio har efterhånden været på banen i 15 år og har igennem årene spillet med mange af landets største jazz-navne.

Foruden Helle Lund ved pianoet består trioen af bassisten Jesper Bang Petersen og trommeslageren Kaoru Obayashi fra Japan.

På programmet står både blues, jazz og danske sange i spændende jazzfortolkninger.

Næste koncert er med trioen ”Hymn to Freedom” - og er arrangeret i samarbejde med Hobro menighedsråd, der også lægger koncertsal til i form af Hobro Kirke.

Miles Davis musik i teatret

Ved koncerten 27. februar optræder hammond organisten Niels Ole Sørensen sammen med basunisten, Steen Nicolaj Hansen fra DR Bigband.

Med i orkestret spiller også Esben Laub von Lillienskjold på trommer med et repertoire spændende fra negro spirituals til lyriske jazznumre.

Lørdag aften, 28. marts, går det løs i Himmerlands Teaters foyer-scene.

Fire unge, meget dygtige musikere - med den nye fremstormende jazzpianist, Zier Romme, som kapelmester - leverer om eftermiddagen musikken til en teaterforestilling om den legendariske jazztrompetist, Miles Davis.

Jazz Hobro har i den forbindelse bedt musikerne lade instrumenterne blive lidt længere på scenen, så de om aftenen kan byde på en egentlig Miles Davis-koncert.

Tre kvinder på kontrabas

Fredag 17. april er Jazz Hobro tilbage i de vante rammer på Café K - denne gang i selskab med Blonde Bass - en bastrio, bestående af tre kvindelige kontrabassister.

Der er lagt op til en spændende aften, hvor Blonde Bass også bruger stemmebåndene i lækre vokale arrangementer.

Fredag 22. maj er det lykkedes Jazz Hobro at få Mads Mathias, en af Danmarks allerbedste jazzsangere, til at lægge vejen forbi Café K.

Sammen med tre musikere fra allerøverste jazzhylde byder han på en Nat King Cole-aften til minde om den berømte jazzsanger, der netop i fjor ville være fyldt 100 år.

Frokostjazz

Sidste Jazz Hobro-koncert i denne omgang bliver en frokostjazz-koncert på Cafe K lørdag 20. juni.

Her vil der være fornemt besøg fra England i form af den karismatiske klarinettist, Adrian Cox, der sørger for forrygende underholdning sammen med sin engelske kvartet.

Alt i alt er der således lagt op til endnu et halvår med masser af gode oplevelser for de lokale jazz-elskere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...