Tirsdag 6. august gæster Johannes Skoog Mariager Kirke

MARIAGER: Unge svenske Johannes Skoog sidder bag orgelet tirsdag 6. august ved den fjerde sommerkoncert i Mariager Kirke.

Og netop Johannes Skoog kommer man til at høre meget mere til i organist-kredse de næste mange år, forudser organist Mikael Ustrup, Mariager Kirke.

Franske værker

Han er født i 1992, men har allerede spillet koncerter over det meste af Europa.

Ved sommerens femte koncert i Mariager Kirke sidder den opkommende stjerne for første gang koncert ved et Aubertin orgel, og han har valgt at spille et klassisk program - hovedsageligt med fransk musik.

Der lægges ud med fransk barok.

Louis Marchands store Grand Dialogue og Nicolas de Grignys værk Tierce en Taille fra hans messe er måske de to enkeltstående mest kendte stykker fra den franske højbarok.

Det betyder på ingen måde, at det er kendt musik al den stund, at den franske barok ikke er så rigt repræsenteret i Skandinavien, og så er det kirkemusik beregnet til den franske messe, men stor og god musik er det.

Også plads til Mozart

Mozart har ikke skrevet ret megen orgelmusik, og Johannes Skoog spiller da også nogle transkriptioner, inden to af Mozarts originalstykker for orgel slutter koncertens anden afdeling.

Til slut tager det svenske orgelvidunder igen publikum med til Frankrig.

Johanns Skoog spiller L’enfant noir: et nyere værk af den mindre kendte franske komponist - Florentz - inden han slutter koncerten med musik af Alain.

Efter koncerten inviteres du sædvanen tro på et glas vin/vand uden for kirken.

Du kan læse mere på musik.mariagerkirke.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...