Projektet Samspil med Succes havde inviteret til en god aften med deling af erfaringer omkring uddannelse og rekruttering af faglærte

HOBRO: DS Arena lagde torsdag aften rammen for et fyraftensmøde for folkeskoleområdet, ungdomsuddannelser og lokale virksomheder. Projektet Samspil med Succes havde inviteret til en god aften med deling af erfaringer omkring uddannelse og rekruttering af faglærte. Cirka 50 deltagere fra skoleområde, lokale virksomheder, byråd og ungdomsuddannelser.

Projektet er støttet af Nordea-fonden.

Udvalgsformand Edin Hajder bød velkommen og fortalte, at Mariagerfjords målsætning om, at 30 % unge skal vælge en erhvervsuddannelse i 2025 kræver et tæt samarbejde mellem lokale virksomheder, folkeskoler og de lokale ungdomsuddannelser.

Erhvervsplaymaker Peter Bertelsen fortalte, at der er gennemført over 60 virksomhedsbesøg i Mariagerfjord, og at der i den forbindelse skal lyde en stor tak til virksomhederne.

Herefter gav nogle af de deltagende virksomheder en status på samarbejdet – der var oplæg ved Flemming Madsen, direktør ved Karl Jensen, Charles Zacho, varehuschef ved Føtex Hobro samt Frederik Bach Nielsen, produktionschef ved JKF Industri. Også Kirsten Vibjerg ved Arden Skole fortalte om deres oplevelse med samarbejdet.

Jesper Kvistgaard fra Grundfos holdt et oplæg om, hvordan virksomheden arbejder med rekruttering af lærlinge og elever.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...