Forsvarsklippen spiller sammen med resten af Danmarks Old Boys landshold kamp på fredag i Asferg mod netop Purhus

PURHUS: Fredag aften kl. 18.30 spiller Danmarks Oldboys Landshold i Asferg mod Purhus IF. For Thomas Gaardsøe bliver det en helt speciel oplevelse at spille på Asferg stadion.

Banerne i Gassum og Asferg blev kimen til en karriere inden for professionel fodbold, og det var her, at engagerede trænere var med til at give Thomas den første fodboldopdragelse.

- Mange ønskede egentlig, at Thomas skulle frem på banen, men vi fandt, at den bedste placering var i forsvaret eller bagerste midt, hvilket andre jo også senere har set, siger en af hans trænere fra dengang, Kjeld Langberg.

- Jeg har godt nok brugt rigtig mange timer på banerne i Purhus. Det bliver spændende at komme tilbage, og det er helt sikkert, at der vælter god minder frem i hukommelsen. Det første jeg bemærkede den anden dag var, at det gamle klubhus i Asferg er væk og erstattet af fantastiske faciliteter i Træningshuset – det giver helt unikke muligheder for sport og motion i PIF, siger Thomas Gaardsøe.

Da Thomas var 11 år flyttede familien til Hornbæk, og fodboldkarrieren fortsatte i Randers Freja.

- Selv om jeg flyttede fra Gassum i en tidlig alder har foreningslivet givet mig meget. Ud over træning og kamp blev tiden dengang brugt især med Peter Mark, som er min ældste og bedste ven. Så Purhus var ikke kun med til at starte min karriere, men også udvikle et rigtigt godt venskab.

Anledningen til kampen er 50 års jubilæum i Purhus IF. I den forbindelse har seniorafdelingen arbejdet hårdt på at få produceret en retro trøje som den PIF spillede i for 50 år siden. Alle seniorhold spiller resten af året i trøjerne, som Thomas fik æren af at være den første til at hoppe i.

- Vi er super glade for at Thomas er med på Landsholdet på fredag. Vi håber folk vi komme forbi og få en god oplevelse, se noget flot fodbold, spise en pølse og hygge sig på Asferg stadion, siger Jens Larsen, formand for Purhus IF.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...