Tomme deo roll-on har fået nyt genbrugsliv i Mariager, som gavner både miljøet og børn med diagnoser

MARIAGER: Det hele startede med et opslag på Facebook om brugte deodoranter, og så gik det stærkt.

Elly Hjort Ranch fra Mariager Boghandel har gennem et stykke tid tilbudt kunder at komme ned med deres tomme roll-on deodoranter for at støtte op om det fine stykke arbejde frivillige gør med at genbruge kuglerne til de specielle kugledyner.

Deokuglen fra tomme roll-on deodoranter bruges til at lave kugledyner til børn med blandt andet ADHD og Autisme Spektrum Forstyrrelser. Kugledyner forebygger søvnbesvær og er designet således, at den lægger sig tungt og tæt om personen og afgrænser kroppen, hvilket øger kropsbevidstheden. Dette vil for mange virke beroligende på muskel- og ledsans og dermed facilitere indsovning.

Gitte Buk Larsen fra virksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S så opslaget og tænkte, at vi kan også gøre lidt mere. Nemlig at få låget fra de forskellige deodoranter til genanvendelse.

Stort set alle låg fra de tomme deo roll-on er lavet af den samme plasttype, hvilket gør det muligt at lave en højkvalitets råvare baseret på genanvendt plast.

- Efter at have talt med Elly tog jeg på rundtur til de forskellige butikker som kunne være relevante og skrev til andre interessenter således, at det ville være muligt at have flere drop-steder. Mariager er en fantastisk initiativrig by og stort set alle har sagt ja tak til at være med. Vi håber. der er flere der melder sig på banen, så vi sammen kan gøre en forskel – det ville da være oplagt at gøre i alle byer, siger Gitte Buk Larsen i en pressemeddelelse.

Aage Vestergaard Larsen A/S er en af nordens største indenfor genanvendelse af plast. Lågene fra de tomme deo roll-on er oftest produceret af den plasttype. der hedder polypropylen og vil blive genanvendt i Mariager til en højkvalitets råvare på linje med en nyvare. For hvert kg genanvendt plast sparer man miljøet for 2.4 kg CO2.

Her kan du aflevere din brugte deo roll-on: Rema 1000, Mariager, SuperBrugsen, Mariager, Det skønne Hjørne, Mariager Boghandel, Mariager Saltcenter, Mariager Camping, Den Gamle Smedje, Mariagerhallen, Clinique Afrodithe og Jomfrubakken.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...