1B, årgang 1954, samlet til klassetræf i medborgerhuset - og på den gamle folkeskole i Hobro

Det blev et både hyggeligt og humørfyldt gensyn, da 17 gamle Søndre-elever fra Hobro forleden samledes til klassetræf i Hobro Medborgerhus.

Fælles for alle 17 var, at de begyndte i 1B på Søndre Skole i 1954, men siden de sidste i flokken gik ud af 3. real i 1964, har klassen aldrig været samlet.

Ideen om at mødes her i 2020 opstod først i løbet af foråret på Facebook, og ved fælles hjælp lykkedes det at opspore 25 af de gamle klassekammerater. Otte af dem havde - af forskellige grunde - desværre ikke mulighed for at deltage i gensyns-sammenkomsten.

Seks fra klassen bor i øvrigt stadigvæk i Hobro. Resten har i dag spredt sig over det meste af Danmark, og en enkelt bor sågar i Bonn i Tyskland.

Tilbage i 1954 begyndte skoleåret allerede i april.

Så var der skolegang et par måneder, før eleverne kunne glæde sig over en lang sommerferie.

De gamle Søndre-elevers første klasselærerinde var Frk. Christiansen, og allerede på første skoledag lærte hun mirakuløst nok klassen at stave til I - S ved hjælp af en stor kræmmerhus-is, hun havde tegnet på tavlen.

I august lugtede der af fernis. Alle gange, trapper og klasseværelser var blevet sat i stand i løbet af sommerferien. Eleverne sad ved tomandspulte, og i begyndelsen skrev de med grifler på små sorte tavler. I midten foran var der et lille hul til et blækhus.

I 5. klasse kom eleverne over på den store skole i Skolegade. Her havde de gennem årene mange dygtige lærere, bl.a. Fru Mellergård, Olaf Scriver, fru Ravn, Erik Sahl og senere Kurt Westergaard, Svend Rasmussen, Gunner Kristensen og Henning Sørensen.

- Kurt Westergård, der jo senere kom til Jyllands-Posten, oplevede vi som et formidabelt tegnetalent i engelsk- og tegnetimerne, og når der skulle laves kulisser m.v. til skolekomedie.

- Og alt i alt tror jeg, vi kan være godt tilfredse med vores folkeskoletid. Der var aldrig aflyst undervisning, og der var meget få vikarer. Vi blev socialiseret i en stabil klasse. Tonen, undervisningen og tiltaleformerne var til tider ret autoritære. Vi sagde De til lærerne, og der blev smækket lussinger en gang imellem, men vores klasse var meget harmonisk og velfungerende, mindes en af de 17 gamle Søndre-elever, Hans-Kurt Kiib Kristensen, som i dag bor i Odense.

I forbindelse med gensyns-arrangementet i Hobro var der naturligvis også indlagt et besøg på klassekammeraternes gamle folkeskole i Skolegade.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...