Arvtagerne hos Mr. Tang mindes Svend Tang med mini-udstilling i butikken

I år har der været drevet tøjbutik på Adelgade 16 i imponerende 115 år.

Butikken hedder i dag Mr Tang, og indehaves af Ole Spanggaard, der sammen med personalet har stor respekt for butikkens historie og ikke mindst grundlæggende værdier skabt af den tidligere indehaver Svend Tang. Deraf navnet på butikken.

Det var dog ikke Svend Tang, der langede de første par skræddersyede bukser over disken. Det var Ribe Christensen, der i 1905 kom til byen og åbnede en manufakturhandel på adressen. I 1955 åbnede Svend Tang en anden tøjforretning i byen, som han i 1963 flyttede til Adelgade 16.

- Det er dermed 115 år siden, at der åbnede en tøjbutik her på vores adresse, og 65 år siden, at Svend Tang startede som tøjhandler i Hobro. Selvom det ikke er helt runde tal, så er det to særlige jubilæer, som vi gerne vil markere, fortæller Ole Spanggaard, og fortsætter:

- Det vil vi ikke mindst fordi, Svend Tang var en meget respekteret mand i byen og i tøjbranchen. Hans måde at agere på både personligt og fagligt har skabt nogle grundlæggende værdier i butikken, som er blevet ført videre, og som vi er stolte af og værner meget om. Rigtig mange i Hobro husker også Svend Tang, og når snakken falder på ham, er det altid kun positivt, fortæller Ole Spanggaard, der selv lærte Svend Tang at kende, da han i 1988 kom i lære i butikken i Hobro.

Ville kun sælge, når det gik godt

Ole Spanggaard nåede kortvarigt at prøve et par andre job udenfor tøjbranchen, inden han i 1999 vendte tilbage til Mr Tang, som ville åbne en ny butik på Butikstorvet i Hadsund. Her ville Svend Tang og Hans Jørgen Bisgaard gerne have Ole med ombord. I første omgang som butikschef, men med mulighed for at blive partner efter nogle år.

Helt efter planen blev Ole partner i Hadsund-butikken efter et par år, og senere købte han sig også ind i Mr Tang i Hobro, som han ejede sammen med Hans Jørgen Bisgaard. I 2016 købte Ole den resterende andel af Hadsund-butikken, og i 2018 den resterende andel af Hobro-butikken, og har siden være eneejer af begge butikker.

- Måden jeg blev partner på, først i Hadsund og senere Hobro skete på en smidig måde, hvor Svend Tang først ville tilbyde det, når han fornemmede, at det gik godt. Han kunne ikke drømme om at spørge, hvis han selv følte det lidt usikkert, eller for den sags skyld sælge en andel af butikken fordi noget skrantede. Når han spurgte en potentiel partner, som ofte var et ungt menneske, så var det fordi, der var udsigt til en veldrevet forretning med styr på tingene. Han frasolgte kun, når konjunkturerne var på toppen, og en butik kørte godt.

- Jeg kan faktisk huske, at en butikschef i anden by spurgte om han måtte købe sig ind, men det sagde Svend Tang nej til. Simpelthen fordi han ikke synes, at butikken kørte godt nok, og der var en risiko for den nye partner. Det fortæller meget om Svend Tangs måde at tænke og agere på. Den var helt igennem hæderlig, lyder det fra Ole Spanggaard.

Mini-udstilling i butikken

Svend Tang var aktiv tøjhandler i Hobro indtil sin død i 2002, og i butikken i Hobro kan kunderne lige nu opleve en mini-udstilling med billeder af Svend, det oprindelige næringsbrev til Svend og butikken, kasseapparat fra den tid, hatte fra datidens mode og et par afstemnings- og hovedbøger, hvor man kan lure på dagens omsætning dengang, som pænt blev ført i bogen ved dagens slutning.

- Udover selve den lille udstilling, så lever hans ånd og professionelle indstilling til det at drive en tøjbutik videre, herunder ikke mindst vores tilgang til kvalitet og tøjmode, hvor vi er en butik, der vægter nærvær, personlig service, individuel stil og masser af kvalitetsvarer. Mere end vi vægter pris og kvantitet, fortæller Tamer Kapetanovic, der er butikschef i butikken i Hobro, og som sammen med det øvrige personale kan se tilbage på et foreløbigt udfordrende, men også spændende 2020.

Har tænkt kreativt i 2020

- Af grunde vi alle kender, har det været et udfordrende år, men det har også været spændende, og det har gjort os endnu skarpere til at tænke kreativt, og finde på nye idéer. Det synes jeg, at vi er kommet godt igennem med, og det har styrket os som butik. Samtidig har kunderne også været gode til at bakke op. Man har dette forår virkelig kunnet mærke, at kunderne gerne vil bakke op om de lokale butikker, fortæller Tamer Kapetanovic

Apropos at tænke kreativt, så var der også lagt i ovnen til en større fejring af de 115 år med tøjbutik på adressen, samt at det var 65 år siden, at Svend Tang startede som tøjhandler i Hobro.

Men på grund af corona er der lagt en dæmper på fejringen, som så i stedet bliver markeret med fokus på Svend Tangs værdier, sikkert krydret med et par - til anledningen - gode tilbud på den aktuelle efterårsmode…

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...