Mandag og tirsdag var naturfagslærerne på Rosendalskolen skiftet ud med unge gæstelærere

HØRBY SKOLEBY: Seks gymnasieelever fik mandag og tirsdag i denne uge mulighed for at prøve sig selv af som undervisere på Rosendalskolen i Hørby Skoleby.

Det er kun et par år siden Pernille Bager, Caroline Amalie Redder Andersen og Samuel Grund selv var elever i en 9. klasse.

I dag går de i henholdsvis 2. og 3.g på Mariagerfjord Gymnasium.

Denne uge har skolens 9. klasser naturfagsuge, og gymnasieelever har holdt et oplæg om stråling og radioaktivitet i hver af de fire 9. klasseklasser.

Med sig har de en powerpoint. Her er fakta krydret med sjove billeder af blandt andre Donald Trump, der understøtter de tre unge lærers pointer.

- Vi er jo kun et par år ældre end dem, så vi ved jo godt, hvornår en time bliver kedelig, siger 18-årige Samuel Grund, der går i 3.y og har matematik, kemi og fysik på højniveau.

- Ja, det nytter ikke med 1,5 times powerpoint uden pauser, siger 17-årige Pernille Bager, der sammen med Caroline Amalie Redder Andersen, 16, går i den naturvidenskabelige klasse 2xz og har biologi på A-niveau.

- Vi har forsøgt at gøre det lidt sjovt. Vi behøver ikke at tale så fint. Det er bedre at bruge nogle af deres egne ord til at fange deres interesse, indskyder Samuel Grund.

De unge gymnasieelever kan give en ny vinkel og et friskt pust til de unge på 9. årgang, siger naturfagslærer Line Vetter:

- De er vant til at have mig til at stå og bræge foran tavlen. I stedet får de nogle jævnaldrende ud, som har et sprog, der er tættere på deres eget. Og så får de jo samtidig et indblik i, hvad det vil sige at gå på gymnasiet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...