Tilbud: Mariagerfjord Gymnasium tilbyder talentklasse fra det kommende skoleår

MARIAGERFJORD: Fra næste skoleår opretter Mariagerfjord Gymnasium en talentklasse for de elever, der har ambitioner om både en studentereksamen og sportslige sejre.

- Vi har oplevet en stor efterspørgsel efter nogle lidt mere fleksible rammer, der gør det nemmere at dyrke elitesport, mens man tager en studentereksamen.

- Derfor har vi valgt at oprette en talentlinje med plads til morgentræning, og hvor eleverne vil møde ligesindede klassekammerater, der har forståelse for, at de fx. vælger træning over byturen, forklarer Christian Møller, der er konstitueret uddannelsesleder på gymnasiet og bliver ansvarlig for talentklassen.

Christian Møller betoner i samme åndedrag, at den kommende talentklasse ikke bliver en nem genvej til studenterhuen.

- Gymnasiet stiller de samme krav, og når eleverne er i skole, er det dét, der skal have førsteprioritet, understreger han.

Mariagerfjord Gymnasium har på forhånd været i kontakt med flere idrætsklubber, der er positive over for gymnasiets tilbud og ser gode muligheder – både for klubben og den enkelte atlet.

- Det nye tilbud giver os mulighed for at fastholde vores egne talenter samt tiltrække nye talenter udefra, som kan tage deres ungdomsuddannelse i Hobro sideløbende med fodbolden.

- Vi får også mulighed for at øge træningsmængden for vores talenter samtidig med, at de får bedre vilkår i forhold til at passe skolearbejdet, lyder det fra Lars Justesen, der er talentchef i Hobro IK.

- I Hobro IK prioriterer vi uddannelse meget højt, og vores ungdomsspillere skal derfor også skrive under på en forventningskontrakt, hvor man forpligter sig til, at fodbold og uddannelse går hånd i hånd.

Uddannelse er med til at danne os som mennesker, og de talenter, der klarer sig gennem nåleøjet og får en karriere som professionel fodboldspiller, har også brug for en uddannelse at falde tilbage på, når fodboldstøvlerne engang stilles på hylden, uddyber Lars Justesen.

En af dem, der kan skrive under på, at det er krævende at jonglere med både en ungdomsuddannelse og en karriere på grønsværen er Kalle Hybertz Bak, der går i den nuværende 3.s på Mariagerfjord Gymnasium.

Fire gange om ugen spiller han fodbold i Hobro IK, og når der så samtidig er selvtræning, kampe, lektier, afleveringer, venner og et fritidsjob, der også skal passes, kan det være svært at nå det hele.

- Min store drøm er spille fodbold i en superligaklub i Danmark eller måske endda i udlandet. Det kræver, at jeg træner og fokuserer på fodbold, og ofte går det ud over timerne og lektierne, ligesom der sjældent er tid til gymnasiefester.

- Samtidig har det været vigtigt for mig og mine forældre, at jeg får en studentereksamen med i bagagen. Derfor kan jeg se flere fordele i gymnasiets nye talentklasse, og jeg tror helt sikkert, at min gymnasietid havde set anderledes ud, hvis jeg havde gået i klassen, siger Kalle Hybertz Bak, der bliver student til sommer.

I den kommende talentklasse tager skemaet højde for to ugentlige morgentræninger, uden at uddannelsen går på kompromis med det faglige niveau.

Eleverne kan også vælge at bruge den ekstra luft i skemaet til lektielæsning eller afleveringer, som de ikke nåede i weekenden på grund af turnering eller kamp.

Derved undgår eleverne, at deres ambitioner uden for klasselokalet kommer til at påvirke studentereksamen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...