I gymnastikforeningen har én familie sat et særligt præg på foreningen

HOBRO: - Vil du købe et skrabelod? Mange har sikkert oplevet at få dørklokken stemt af unge gymnaster eller fodboldspillere, der vil sælge skrabelodder, billetter eller en julekalender til gavn for deres idrætsforening.

Hos Gymnastikkens Venner i Hobro har det arbejde nu stået på i 30 år.

Målet er at skabe et fællesskab, hvor alle kan være med og give flere muligheder til unge, der vil videre med gymnastikken eller har brug for et tilskud til et højskoleophold. Eller måske bare mangler en ny madras at lande på efter en flik-flak, der er et af gymnastikkens avancerede spring.

Det arbejde blev i går hyldet af foreningen selv, der holdt reception i Hobro Idrætscenter. Her mæskede sultne gymnaster sig i sandwich og kaffe, før det gik løs med spring og musik i hallen.

Gymnastikkens Venner kombinerede gymnastikopvisningen med musik og sang.

- Det har vi gjort for at prøve det af og trække andre til - for eksempel nogen der er interesseret i sang, siger Poul Christensen, der er tidligere formand for foreningen og stadig laver frivilligt arbejde for Gymnastikkens Venner.

Han er grunden til, at Gymnastikkens Venner blev til. Det var ham, der for 30 år siden mente, at det var vigtigt at have en forening, der kunne spæde til med penge, når de mindre gymnastikforeninger manglede dem.

Men til at starte med var det knapt med ressourcer.

- Vi havde ikke engang til en is efter arrangementerne, griner Poul Christensen.

For at skaffe penge begyndte Gymnastikkens Venner blandt andet at hjælpe til ved Ambufesten, Fyrkatløbet og Dyreskuet.

Flere i Poul Christensens egen familie er med i foreningen - i dag sidder Poul Christensens nevø, Christian Bjerring på foreningens formandspost. Han er 29 år og formand på 10. år.

Både han og Poul Christensen er enige om, at det især er glæden ved at se børnene udvikle sig, der driver værket.

- Det er en fornøjelse at se glæden hos en dreng, når han lærer at stå på hænder. Og der er i dag så mange ting unge kan rode sig ud i - men hvis de har en god sport, er det det, der tæller, siger Poul Christensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...