Aktivitetshuset i Handest er 28. september omdrejningspunkt for en byvandring, der skal føre interesserede rundt i landsbyens hjørner og afkroge.

HANDEST: Er der overhovedet en by her?

Sådan spørger mange, der blot kører gennem Handest og krydser jernbaneskinnerne.

Men selv om man til daglig er bosat i landsbyen, er der rent faktisk steder, man aldrig har betrådt. Især hvis man ikke har en hund eller en barnevogn som alibi.

- Vi kører i bilen til og fra egen adresse og ser ingenting, som Ole Bagger, kasserer i Lokalrådet for Glenstrup, Handest og Holmgaard, udtrykker dét.

Lørdag 28. september forsøger Lokalrådet at råde bod på det manglende kendskab til Handest med en guidet spadseretur.

Turen begynder og slutter ved Aktivitetshuset, som de tre lokalområder sammen byggede for fondsmidler i 2019 til erstatning for et forældet klubhus og forsamlingshus.

De nye, fine og tidssvarende udendørs og indendørs faciliteter er nu centrum for egnens fritidsaktiviteter, og med plads til over 100 spisende gæster er der rift om udlejningen til diverse festligheder.

På turen gennem Handest viser dagens guider i øvrigt forskellige lokaliteter frem og knytter historier til. Turen går blandt andet til ”Min ven katten”, et internat for katte indrettet i det over 120 år tidligere forsamlingshus. Indehaver Anita Sønderup fortæller om sit arbejde med dyrene.

I ”nederbyen” kommer turdeltagerne og deres guider forbi gårdene, der aldrig blev udflyttet, som planen ellers var efter Stavnsbåndets ophævelse i 1788.

I ”overbyen” går turen til ”Vidtfeltsvejens Vingård”, hvor Thorkild Bach Velling fortæller om sin vinavl.

Efterfølgende er der smagsprøver på vinen, når arrangementet rundes af i Aktivitetshuset.

- Kom og vær med - det koster ikke noget, lokker Ole Bagger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...