Nøglen til Onsild Hallen skiftede fredag ejermand

ONSILD: Halinspektør Elmo Plougstrup overdrog det lille stykke metal, som åbner op til idrætsfaciliteterne på Præstemarken 2A, til formand for Mariagerfjord Idrætsskole Michael Loft.

Sådan beseglede de en aftale, som skolens og hallens bestyrelser allerede har indgået om overdragelse.

Det skete ved en sammenkomst foran hallen, som er nabo til Mariagerfjord Idrætsskole.

En lille flok bestyrelsesmedlemmer og støtteforeningsmedlemmer var til stede og skålede i øl og vand.

Skoleleder Peter Otto Yde Thomsen takkede bestyrelsen i hallen for et fantastisk samarbejde og for at have set mulighederne.

På repræsentantskabsmødet, hvor der blev nikket til overdragelsen, kunne alle - både borgerforening, idrætsefterskole og idrætsforening - se sig selv i aftalen.

Det er stærkt, fremhæver Peter Otto Yde Thomsen.

- Vi ønsker at udvikle hallen til et større samlingssted for lokalsamfundet og til bedre undervisning for skolen, siger han.

Kommunen har været en god medspiller i processen. Privatskolen har erhvervet hallen for en pris af 200.000 kroner - man betaler stort set gælden ud - og har af kommunen fået et engangsbeløb på 500.000 kroner. Til gengæld hænger privatskolen selv på udgiften, hvis eksempelvis halgulvet ryger. Driften vil kommunen ikke have noget at gøre med fremover.

Købet af hallen muliggør i øvrigt, at privatskolen til sommer kan udvide sfo’en, så den også omfatter en klub for de lidt større børn på 4.-6. årgang. Lærerne vil fremover få møderum i hallen, og det frigør lokaler på skolen til klub.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...