Apotekeren i Hadsund har åbnet en afdeling under navnet Apoteket Fyrkat i det sydlige Hobro

Siden 1803 har der kun været ét apotek i Hobro. Sådan er det ikke længere, efter at Apoteket Fyrkat er åbnet på Thurøvej 9 bag Netto i Hobro Syd.

Bag det nye apotek står Lars Walmar. Han driver også Hadsund Apotek med filialer i Terndrup og Mariager samt håndkøbsudsalg i en lang række mindre byer.

Oprindeligt ville Lars Walmar åbne sin hobroensiske afdeling i et nyindrettet lokale ved siden af Meny, hvor Jem & Fix tidligere boede. Men ejeren af bygningen kunne ikke få byggetilladelse til en detailbutik.

Apotekeren fra Hadsund er dog ikke utilfreds med sit andetvalg.

- På Thurøvej er der så meget plads, at jeg satser på at kunne åbne et drive in-apotek. Det vil i disse tider være optimalt, for så kan syge mennesker få udleveret medicin, uden at de skal ind i butikken.

Han oplyser, at Apoteket Fyrkat indtil videre er bemandet af ham selv og to faguddannede samt en servicemedarbejder. Åbningstiden er klokken 9-18 på hverdage og klokken 9-13 om lørdagen.

Lars Walmar har lejet et lokale, der er alt for stort til et apotek.

- Jeg har 600-700 kvadratmeter, så der er plads til Danmarks største apotek. Men jeg har altså kun indrettet apoteket i en mindre del af bygningen. Resten er lager, siger han.

Med indtoget af et nyt apotek oplever Hobro samme udvikling som i mange andre danske byer. I de senere år er der blevet færre apotekere, som til gengæld driver flere afdelinger.

Derfor er der åbnet mange nye apoteksfilialer i Danmark, og det er også et udtryk for konkurrencen mellem de to store lægemiddelgrossister, amerikanskejede Tjellesen Max Jenne (TMJ) og det tyskejede Nomeco.

De kæmper indædt om markedet, og nu er kampen kommet til Hobro. Således får Hobro Apotek i Adelgade lægemidler fra TMJ, mens Lars Walmar og Hadsund Apotek er tilknyttet Nomeco.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...