Seks lokalopgør på 27 dage i nedrykningsspillet fra superligaen mod Vendsyssel, AaB og Randers bør friste fodboldtilhængere

HOBRO: Seks lokalopgør på grønsværen venter Hobros superligahold på bare 27 dage.

Heraf fire rene, nordjyske slagudvekslinger med AaB og Vendsyssel og to opgør med den store, kronjyske sydnabo i Randers.

Den nærhed bør trække Hobros tilhængere på stadion hjemme og ude nu, hvor det strammer til for at overleve i superligaen.

Lige på og hårdt

- Jeg glemmer i hvert fald aldrig den fantastiske opbakning, vi fik, da over 5000 tilskuere i maj 2017 mødte op på DS Arena til den afgørende oprykningskamp mod Vendsyssel, fremhæver Hobro-anfører Jonas Brix-Damborg.

Netop mod Vendsyssel venter et par rivegilder om at positionere sig bedst inden de vitale playoff kampe.

- Det bliver lige på og hårdt mod Vendsyssel, som vi lægger ud mod på udebane allerede på søndag og møder i Hobro 22. april.

- Som jeg ser det, bliver de to kampe afgørende for os. Vinder vi begge opgør, ser det rigtig godt ud, bedømmer sportschef Jens Hammer Sørensen.

En gave til Hobro IK

Så det var i sandhed en fyrstelig foræring til Hobro, der udfoldede sig i de døende sekunder i grundspillet forrige søndag, hvor en vestjysk finne jo tog fusen på Vejles målmand i kampens overtid .... mod Esbjerg.

Frem for skulle hente syv point ind på Sønderjyske (28 point) for at vriste sig løs af bundpladsen kan HIK (21 point) nu jagte et enkelt point op til Vendsyssel (22 point).

- Netop at undgå at slutte som nummer 14 og sidst i superligaen efter grundspillet var vores første delmål, dengang vi ansatte Peter (Sørensen, cheftræner).

- Det giver os en langt bedre udgangsposition og i tilgift flere tv-penge end en fjortendeplads.

At undgå sidsteplads

- Næste delmål lyder på at slutte som treer i nedrykningspuljen. Og dernæst at klare frisag i første forsøg, forklarer sportschef Jens Hammer Sørensen.

De fire hold i hver af de to nedrykningspuljer mødes indbyrdes ude og hjemme. Altså seks i kampe.

Holdene tager alle point fra grundspillet med sig.

Hobro har 21 point, Vendsyssel 22, Randers 34 og AaB 36 point.

I den anden pulje starter Vejle med 20 point og Sønderjyske med 28 point. Oven over ligger Horsens og AGF med hver 31 point.

Når begge nedrykningspuljer er færdigspillet, mødes de to bundhold i en playoff om direkte nedrykning til første division.

Taberen rykker ud af superligaen. Vinderen får en ny chance i en playoff mod nummer to i første division.

Opadgående formkurve

De to hold på næstsidste pladsen har lidt bedre odds.

Også de mødes i en playoff, hvor vinderen sikrer en ny sæson i superligaen.

Taberen bevarer stadig retten til en playoff mod nummer tre i første division.

- Vi fik en gave i Esbjerg, og selv leverede vi en en god indsats i Parken.

- Formkurven har været opadgående. Spillet hænger godt sammen både i forsvar og på midtbane, og det gør os farligere for modstanderen, at vi nu spiller med to angribere, bedømmer Jens Hammer Sørensen.

Jonas Brix-Damborg:

- Vi har efterhånden en stærk offensiv, hvor Edgar (Babayan, red.) har fået gang i målene, og det er vigtigt for holdet.

- At kunne score nogle mål bliver helt afgørende, hvis det skal lykkes for os.

- Jeg tror på, at der nok skal ryge nogle point ind på kontoen, siger anføreren.

Drabelige kampe i vente

- Dybest set har både vi og Vendsyssel vel længe været indstillet på, at vi skulle ud i nogle drabelige kampe her sidst på sæsonen.

- Vi har tidligere fået mange hug, og mentalt har det været tungt at tabe mange kampe.

- Men vi har trænet hårdt, og det er længe siden, vi er blevet kørt over.

Den modgang har styrket vores tilgang til kampene.

- Vi tager ikke noget for givet, understreger Jonas Brix-Damborg og appellerer til publikums opbakning både ude og hjemme.

Mission overlevelse

Det samme gør Jens Hammer Sørensen:

- Vi kommer til at spille tætte kampe, hvor det første mål kan blive afgørende.

- Heldigvis råder vi over så gode angribere som (Emmanuel) Sabbi, Pål (Kirkevold), Edgar (Babayan) og Julian (Kristoffersen), fremhæver Jens Hammer Sørensen.

- Og med bedre fodboldbaner end længe set og seværdige kampe mod de klubber, der ligger tættest på os, kommer der forhåbentlig masser af tilskuere og støtter Hobro, opfordrer sportschefen.

Søndag 7. april klokken 12 kommer AaB på besøg DS Arena, og 14. april dukker Randers FC op i Hobro.

Mission overlevelse er for alvor i gang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...