Hobro Svømmeklubs 11 deltagere gjorde sig særdeles godt bemærket ved et stærkt besat abcde-stævne i Gladsaxe Svømmehal

HOBRO: 11 kunstsvømmerne fra Hobro Svømmeklub satte markante aftryk ved et såkaldt abcde-stævne i Gladsaxe ensbetydende med at alle rækker og klubber indenfor for kunstsvømning kan stille op.

I alt 110 svømmere fra alle klubber i Danmark - heraf altså nøjagtig en tiendedel fra Hobro - samt dommere, forældre og hjælpere bidrog til at fylde godt op i Gladsaxe Svømmehal.

Hobro var med i flere af rækkerne, og selv om 11 svømmere måske ikke lyder af så meget, formåede Hobro at sætte et markant aftryk, og de efterlod ingen tvivl om, at Hobro har nogle af Danmarks bedste kunstsvømmere - tidligere kendt som synkronsvømmere.

Rent bord i A-rækken

I A-rækken gjorde klubben således rent bord i et solo musikprogram fra Cecilie Højmark, Marie Frandsen og Maiken Svanholm, som tog henholdsvis guld, sølv og bronze.

I C-rækken stillede Hobro med et hold på hele syv svømmere.

De lå i skarp konkurrence med især et hold fra Thisted, men med hele fire point i forskel gik førstepladsen velfortjent til Freja Asp, Natasja Andersen, Freja Andersen, Lærke Siem, Tilde Jensen, Viktoria Bork og Malou Graves.

C-rækkens musikprogram for duetter bød på endnu skarpere konkurrence.

Her stillede hele otte duetter op, og fra Hobro var det Freja Asp på 13 og Malou Graves på 12 år, der var i ilden.

Også for drenge

Spændingen var stor også hos cheftræner Simone Andersen, som jublede over sølvmedaljen til den unge duet.

Men kunstsvømning er skam også en idræt for drenge

Som noget nyt bød abcde denne gang på to duetter i mixed duet.

Mixed betyder netop, at en pige og en dreng/mand stiller op sammen.

I sådan en duet kan mandens styrke udnyttes på en helt anden måde.

Både Gladsaxe og Hobro stillede op i kategorien, og Gladsaxe erobrede guldet, og fra Hobro var det Maiken Svanholm og Martin H. Andersen, der følgelig tog sølvet.

Dysten bød på en flot debut af Martin Andersen, som skulle i konkurrence for første gang i kunstsvømning, og ydermere fik han også en jernnål med hjem.

Medaljerne fyldte godt i svømmetasken.

Figurkonkurrencer

Ud over at svømmerne fra Hobro fik rigtig gode resultater i deres figurkonkurrencer, som også tæller med i de samlede resultater, så dominerede Hobro klart i de ældste rækker.

Cecilie Højmark og Maiken Svanholm stillede op i den lidt specielle disciplin, der hedder teknisk duet i E-rækken, hvor svømmerne skal udføre bestemte elementer til musikken, og det foregår i et meget højt tempo.

De to piger imponerede dommerne og guldmedaljen var hjemme.

Maiken Svanholm har været den mest travle svømmer til stævnet, da hun sammen med Marie Frandsen også stillede op i duet musikprogram i A-rækken.

Det blev med 127, 7 point - mere end 16 point ned til næste duet - til en overbevisende førsteplads til de to svømmere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...