Dyster med Hvide Sande og Næstved om at løbe af med ”Fjernvarmeprisen 2020”

30. oktober uddeles ”Fjernvarmeprisen 2020”, og blandt de tre finalister er Hobro Varmeværk.

Hobro Varmeværk har de seneste år arbejdet intenst på en grøn og bæredygtig omstilling af Hobros varmeforsyning, samtidig med at værket har arbejdet på at udvide forsyningsområdet til mere end det dobbelte.

- Vi er nået op på, at hele 40 pct. af byens varmeforsyning ved udgangen af 2020 dækkes af overskudsvarme, der leveres af de tre virksomheder Knauf, Agri Norcold og Ballard med førstnævnte som klart den største leverandør, fortæller driftschef Mikkel Grathe, og fortsætter:

- Knauf producerer gipsplader, og deres produktion giver så meget overskudsvarme, at det svarer til en tredjedel af Hobro varmeværks samlede varmeproduktion. Og det er den varme, vi gerne vil bruge.

- Derfor har vi nedgravet en rørledning mellem Knauf og varmeværket. Det afkølede vand, der kommer retur fra byen, videreføres til Knauf, hvor det opvarmes, inden det kommer retur til varmeværket, der igen fordeler det ud til forbrugerne.

Genbrug af spildevand

Sideløbende har Hobro Varmeværk lanceret initiativet ”Waste Water Recycling”, hvor værket kan udveksle og genbruge spildevand fra virksomhederne Nopa Nordic, Compsoil og Knauf igen.

- På den måde nedsættes virksomhedernes brug af rent drikkevand i deres produktion, og det er til stor gavn for både miljøet, deres forretning og såmænd også for Hobro Varmeværk, fortæller Mikkel Grathe.

De to initiativer har betydet, at Hobro Varmeværk er kommet i finalen om ”Årets Fjernvarmepris”, som uddeles af Dansk Fjernvarme. Her var der i første omgang 16 kandidater, som nu er skåret ned til tre – Næstved Varmeværk, Hvide Sande Varmeværk og altså Hobro Varmeværk. Udover æren og et diplom får vinderen 25.000 kroner.

- Når jeg kigger på de to andre finalister, så synes jeg, at vi har en god vinderchance. Men nu må vi se. Det er først og fremmest æren, vi kæmper om, og jeg synes under alle omstændigheder, at vi har gang i noget spændende her på Hobro Varmeværk, slutter Mikkel Grathe.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...