Forbrændingsanlægget på Hvedemarken i Hobro får nyt liv fra årsskiftet

HOBRO: - Det er da i hvert fald første gang i mine 28 år som ejendomsmægler, jeg har skullet vurdere et forbrændingsanlæg, for slet ikke at tale om at sælge et.

Tom Madsen fra ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen fik forleden stillet en ret usædvanlig opgave.

Mariagerfjord Kommune ønskede at sælge den tidligere fælles affaldsforbrænding på Hvedemarken i Hobro.

Anlægget lukkede ned i december sidste år, da Hobro Varmeværk tændte op i sin flisfyrede fjernvarmekedel på Lupinvej, der siden har erstattet affaldsvarmen.

Efter to måneder på markedet er anlægget på Hvedemarken nu solgt til C. K Transport fra Onsild, der tæller både mørtelværk, vognmands-, nedbrydnings og entreprenørforretning.

Firmaet har planer om at bruge en del af den store ejendom til omlæsning af erhvervsaffald, fortæller Tom Madsen, der er partner i mæglerfirmaet John Frandsen.

Reno Nord slukkede for den fem etager høje affaldskedel sidste vinter.

Men selskabet har fortsat omlastet brandbart erhvervsaffald for kommunens vognmænd frem til 1. november i år.

- Køber har tilkendegivet, at man er interesseret i at overtage den opgave fra Reno Nord. Det har været et stort ønske fra vognmændene, at ordningen kunne fortsætte, når affaldsvarmeværket er lukket.

- Man kan sige, at det er en ”win-win-win-situation”. Vognmændene slipper for at køre med halvtomme læs til Aalborg, det er godt for miljøet, og kommunen kan glæde sig over, at bygningerne på Hvedemarken fortsat bliver brugt og ikke bare rives ned, siger Tom Madsen.

C. K Transport ønsker på nuværende tidspunkt ikke at oplyse, om der også bliver tale om affaldssortering, kontor eller andre aktiviteter på firmaets nye matrikel i Hobro.

- Det vil vi gerne holde for os selv lidt endnu. Der er mange ting, der skal falde på plads først, siger Lars Kristensen, der driver firmaet med sin søster.

En alsidig ejendom

Mægler Tom Madsen endte med at vurdere bygningerne fra 1982 til 5,6 millioner kroner.

- Hvordan i alverden vurderer man et forbrændingsanlæg? Det var min første tanke. Men jeg kom frem til, at det er lidt ligesom at spise en elefant - man deler den op i små bidder.

- Så jeg tog én bygning af gangen. Det er en meget alsidig ejendom med gode kontorfaciliteter, og kommunen har passet godt på bygningerne.

- Efter en åben budrunde blev det solgt i almindelig fri handel, og salgsprisen landede inden for skiven, siger Tom Madsen, der har fået flere forespørgsler på bygningerne i de to måneder, de var til salg.

Blandt andet var et sjællandsk firma med speciale i miljøhåndtering også interesserede, oplyser Tom Madsen.

Forbrændingsanlægget tæller en administrationsbygning, en kedelbygning, en lager- og sorteringshal, en brovægt og et garageanlæg.

I alt udgør ejendomsarealet 4730 kvadratmeter. Alene kedelbygningen tæller 780 kvadratmeter med ni meter til loftet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...