Torsdag 14. februar kan interesserede på Gasmuseet i Hobro høre mere om havebykonceptet

HOBRO: Interessen for de danske og europæiske havebyer fra første halvdel af 1900-tallet er i disse år på hastig fremmarch.

I Tyskland, England og Sverige kendes mange havebyer, og i Danmark finder vi eksempler fra første halvdel af 1900-tallet i bl.a. København, Valby, Odense, Nakskov, Kolding, Horsens og Aarhus.

Havebyerne voksede typisk frem som en del af opgøret med den industrialiserede storby med dens slumkvarterer og lejekaserner, men også som et udtryk for et ønske om løsninger i fællesskab, fri for spekulation i jord og boliger. Samtidig blev havebyerne i udgangspunktet præget af nye bebyggelsesformer og hustyper især inspireret fra England, ny byggeskik med fokus på de ”hjemlige” traditioner og en ny forståelse af helheden af boligen, haven og de grønne elementer i byerne.

Torsdag 14. februar kan interesserede på Gasmuseet i Hobro høre mere om havebykonceptet.

Helle Ravn, mag.art. i europæisk etnologi og fhv. museumsinspektør ved Langelands Museum, og Peter Dragsbo, mag.art. i europæisk etnologi og fhv. overinspektør ved Museum Sønderjylland, har sammen skrevet bogen ”Havebyen”, der beskriver de danske havebyers historie.

Bag arrangementet står By&Land Mariagerfjord og Arkitektforeningen Nordjylland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...