I næste uge begynder mange børn i skole i Mariagerfjord Kommune. Ny kampagne fra Rådet for Sikker Trafik skal minde trafikanter om at passe godt på børnene

MARIAGERFJORD: Langs skolevejene i Mariagerfjord Kommune vil der i den kommende tid være skilte med teksten ’Børn på vej’.

Det er et synligt bevis på, at sommerferien er slut og både mindre og større børn igen vil færdes til fods, på cykel og løbehjul til og fra skole hver dag.

Det stiller krav til trafikanterne om at vise ekstra hensyn.

Politiet gennemfører også en lang række kontroller på skolevejene i hele landet for at få flere til at overholde fartgrænserne og være mere opmærksomme.

- Vi skal passe på de små i trafikken. Derfor håber jeg, at der bliver taget godt imod kampagnen, og folk derude viser særligt hensyn til de nye trafikanter, siger Borgmester Mogens Jespersen fra Mariagerfjord Kommune.

Kampagner og politikontrol gør det ikke alene. Det er også vigtigt, at forældrene lærer deres børn, hvad de skal være opmærksomme på i trafikken, og hvordan de passer på sig selv.

Som forældre kan der være mange spørgsmål til sikker trafik.

Det kan eksempelvis være, hvornår barnet er klar til at gå alene i skole, og hvordan de får teenageren til at spænde cykelhjelmen.

Mariagerfjord Kommune og Rådet for Sikker Trafik tilbyder i år et nyhedsbrev til forældrene, som klæder dem på til at lære børnene, hvordan de færdes sikkert i trafikken.

Forældrene kan tilmelde sig på www.sikkertrafik.dk/mitbarn og modtage gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder.

- Forældrene spiller en meget vigtig rolle i forhold til børns adfærd i trafikken. Børnene lytter til dem og ser dem som rollemodeller. Vi får også mange spørgsmål fra forældre om, hvordan de gør det bedst muligt. Derfor hjælper vi nu med gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...