For efterhånden fem måneder siden valgte 38-årige Martin Olesen valgte at droppe et godt, fast job for at kaste sig ud i livet som selvstændig

HOBRO: For efterhånden fem måneder siden valgte 38-årige Martin Olesen valgte at droppe et godt, fast job for at kaste sig ud i livet som selvstændig.

Han åbnede Mos Madhus på Løgstørvej i Hobro, hvor han har fået en rigtig fin start.

Inden Martin Olsen valgte at begynde for sig selv, arbejdede han som køkkenchef og kundekonsulent hos Fazer Food Services i Aarhus med fokus på catering-, café- og kantinedrift.

En virksomhed med 1100 ansatte i Danmark - og ansvar for at servere frokost til mere end 40.000 gæster dagligt.

Drømmen om at være sin egen

Unægtelig en kontrast i forhold til at kaste sig ud som ene mand i Hobro.

Men Martin Olsen var ikke i tvivl.

- Jeg havde drømt om at starte for mig selv i mange år, og efterhånden synes jeg også, at turen til Aarhus blev længere og længere.

- Så da lokalerne i den gamle købmandsbutik på Løgstørvej blev ledige, var jeg ikke i tvivl, fortæller han.

Privat bor Martin Olsen nemlig i Hørby med sin kone Louise og deres tre piger - Elisa, Agnes og Ingrid.

Ærlig mad, dyrevelfærd og økologi

Konceptet hos Mos Madhus er ærlig mad lavet fra bunden.

Mad fra bunden

- Vi bager blandt andet selv vores brød, laver selv vores dressinger og sylter selv.

Vi holder megen fokus på dyrevelfærd, ligesom en stor del af vores råvarer er økologiske.

- Og så tager vi udgangspunkt i de råvarer, der hører til årstiden.

Her kan du ikke få jordbær i januar måned, eller generelt mad fra oversøiske lande. Jo tættere på, vi kan finde en råvare, jo bedre.

- Vi laver mad til frokostordninger i virksomheder, private fester, receptioner, arrangementer, til den lille eller store familie, der vil have nem og lækker mad en aften.

Eller hvis man bare mangler en lækker sandwich i forbifarten.

Håndplukkede oste

- Samtidig kan du håndplukke oste- og andre tapas fra vores køledisk med lækkerier.

Lidt krydderier, olier, safte, andre hjemmelavede specialiteter og et pænt udvalg af god vin.

- Vores tapas er blevet meget populær, men vi har mange andre spændende ting på menuen, forsikrer Martin Olsen, der kan se tilbage på nogle travle måneder siden starten i april.

Spøger det?

- Selvfølgelig skulle kunderne lige finde ud af, at vi var her.

- Men vi har faktisk haft en fin start, og jeg har for nylig også ansat Jeppe Stampe Johansen som ekstra kok, fortæller Martin Olsen.

Mos Madhus holder til på Løgstørvej 3 i Hobro hos den tidligere Spar Købmand.

Her gik i mange år det hårdnakkede rygte, at det undertiden spøgte i butikken.

Og angiveligt har den nye ejer selv haft et par tankevækkende oplevelser.

- Der er pludselig faldet et par gryder ned fra en hylde, og det samme med en flaske olivenolie.

- Men jeg tror nu mest, at det skyldes lidt rystelser fra vejen. Håber Martin Olsen.

- Skulle det dreje sig om spøgelser, så skal de selvfølgelig have lov at være her, bedyrer han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...