40 hundeførere var i weekenden samlet til dyst i Hobro - de fem bedste går videre til VM i Østrig

HOBRO: Det er hundekoldt på den helt rigtige måde, da 40 schæferhundeførere med lige så mange hunde lørdag mødes til DM på Schæferhundeklubbens træningsbane, der ligger ved Erhvervsparken i Hobro.

Temperaturen er seks grader, og det blæser. Hvis vejret var slået om til 15-16 milde forårsgrader, kunne hundene godt være blevet dvaske. Så forholdene er helt i orden.

- Det er fint hundevejr i dag. Det er kun os mennesker, som kulden bider lidt, fastslår formand for værtsklubben, Rie Larsen, da konkurrencen ved middagstid er godt i gang.

Hundenes næser testes på en mark, hvor en sporlægger har lagt duftspor efter et menneske. Hundene skal også igennem en bane med skærme, hvor der bag den ene gemmer sig en figurant, som hundene skal finde, bevogte og give hals ad.

Sporten støjer selvsagt, og derfor er det praktisk, at træningsbanen ligger lavt, omgivet af bakker. Det tager en del af støjen ind til boligområdet Hostrupkrogen. Naboskabet er godt, forsikrer Rie Larsen.

Schæferhundeklubben i Hobro har 32 medlemmer, som typisk træner en gang om ugen. Navnet til trods er der også ejere af rottweilere og belgiske hyrdehunde i klubben.

De råder over et fint klubhus, hvor de kan sidde lunt, og hvor køkkenet er leveringsdygtigt i lune retter, når man som i denne weekend har gæster.

En af dem, der er kommet langvejs fra, er Søren Petersen fra Aabenraa med hunden Fanto. Han håber på en placering blandt de fem bedste, som vil kvalificere ham til VM i Østrig.

- Jeg vågnede klokken fem i morges, fordi jeg var spændt. Men når jeg kommer ind på banen, har jeg kontrol over det. Vi har et fast program, vi kører efter, fortæller Søren Petersen.

Rie Larsen er så glad for schæfere, at hun har fire styk. Hun og hendes mand bor på en landejendom i Møldrup med sønnen Oliver på fire år, der ikke har kendt en verden uden hunde.

- Det er en alsidig hund - den vil gerne ud og lave noget, men er også en dejlig familiehund, fortæller hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...