Omkring 200 hørte blandt andre den kendte arkitekt Jan Gehl fortælle om planerne for et nyt boligområde i Hobro

HOBRO: Et borgermøde om en ny bydel i Hobro, Ny Blaakilde med 180 boliger, blev et tilløbsstykke uden lige. Knap 200 borgere indfandt sig tirsdag aften i VUC-bygningen på Blåkildevej, som er nabo til projektområdet.

Den kendte danske arkitekt og professor Jan Gehl, der er 82 år, fortalte forsamlingen, at han egentlig er gået på pension to gange. Først fra arkitektskolen og siden fra sit arkitektfirma.

Men at han sagde ja til at bistå med råd og dåd, da han blev kontaktet af erhvervsmand Jørgen Bak Rasmussen fra Mediehuset Wiegaarden, som puslede med tanker om boliger på grunden, hvor der en gang lå et kommunalt renseanlæg.

- Man kan ikke undgå at blive begejstret, når man møder en så entusiastisk bygherre. Og området er jo fuldstændig fantastisk, nær centrum af Hobro, med den store skov i ryggen, og med vand i form af fjorden, søen og kildevæld, sagde Jan Gehl.

Efter hans mening ligger ”et af Danmarks bedste boligområder” i øjeblikket i Sverige, nemlig Western Harbour i Malmø. Kunne man tænke sig, at Danmarks bedste boligområde fremover lå i Hobro? spurgte han.

Senere på aftenen var der debat om højden på byggeriet og om vejadgang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...