Ny klinik i Hobro har i en periode kørt for nedsat kraft, men ruster nu op igen

Nordjyder, der venter på at blive udredt for bl.a. KOL, astma, høfeber og pollenallergi, kan i fremtiden se frem til kortere ekspeditionstid. Takket være en ny lungeklinik, oprettet på Aalborg Universitetshospital i Hobro.

Klinikken blev egentlig allerede etableret i marts, men pga. corona har den kørt på nedsat kraft gennem det meste af foråret.

Nu opruster klinikken imidlertid igen, og man forventer at være i fuld drift på den anden side af sommerferien.

Målet er, at klinikken til den tid skal kunne udrede mellem 180 og 200 patienter om måneden.

- Ideen med klinikken er at få nyhenviste patienter hurtigt igennem udredningen og finde ud af, hvad de fejler, så vi kan få dem hjulpet videre. Målet med den nye klinik er, patienterne skal vente kortere tid på at komme til udredning, end de gør i dag, siger Steffen Eg Kristensen, ledende overlæge på Lungemedicinsk Afdeling, Aalborg Universitetshospital.

Lungeklinikken i Hobro er åben mandag-onsdag og er bemandet med en speciallæge i lungemedicin samt to yngre læger, der er i gang med deres hoveduddannelse.

Patienter kan blive henvist til lungeklinikken fra egen læge.

Herefter vil patienten blive indkaldt til klinikken i Hobro.

Nogle patienter kan afsluttes i løbet af 1-2 besøg i Hobro, andre skal have det videre forløb hos egen læge, og en gruppe af patienterne henvises videre til specialeambulatoriet i Aalborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...