Mandag inviterer Mariagerfjord Erhvervsråd lokale virksomheder til et informationsmøde om den nye ferielov

MARIAGERFJORD: Mandag 4. februar inviterer Mariagerfjord Erhvervsråd lokale virksomheder til et informationsmøde om den nye ferielov.

Danskerne skal have ny ferielov. Loven indebærer, at der fra september 2020 indføres samtidighedsferie, hvor lønmodtagere optjener og afholder deres ferie over samme periode.

Forslaget vil betyde, at nye på arbejdsmarkedet kan afholde betalt ferie allerede det første år af deres ansættelse – i modsætning til i dag, hvor der kan gå på til 16 måneder, fra den enkelte optjener sin ferie, til den kan afholdes. Alle lønmodtagere vil med forslaget have ret til det samme antal feriedage, som de har i dag.

Inden loven træder i kraft, bliver der indført en ”overgangsordning”, som skal sikre, at overgangen mellem den nuværende og nye ferieordning sker så smidigt som muligt.

- Den nye ferielov ændrer grundlæggende på principperne for optjening og afholdelse af ferie. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på de nye regler både som arbejdsgiver og som lønmodtager, især i forbindelse med overgangsreglerne til det nye system, udtaler advokat Nicolai B. Huus fra LOU Advokatfirma.

Netop advokat Nicolai B. Huus fra LOU Advokatfirma vil på mødet informere om den nye ferielov og hvordan virksomhederne skal forholde sig til den.

Arrangementet foregår hos Mariagerfjord Erhvervsråd i Hobro.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...