Lokal erhvervsmand har planer om at indrette op mod 50 værelser til turister og håndværkere

HVORNUM: Hvornums indbyggertal kan i fremtiden vokse fra 300 til 350 - i hvert fald nogle enkelte dage om året.

Den lokale bilforhandler Kjeld Højbjerg har planer om at indrette et vandrerhjem med op mod 50 værelser på byens gamle skole på Lille Møllevej, der lukkede i 2010.

Hjemmet skal blandt andet huse turister, danske og udenlandske håndværkere samt andre erhvervsfolk, der arbejder på projekter i lokalområdet, fortæller Kjeld Højbjerg

Næste skridt er at få lavet en lokalplan, der skitserer mulighederne for at forvandle de gamle klasselokaler til moderne værelser med køkken, bad og toilet.

Politikerne i teknik- og miljøudvalget har netop - på anbefaling af forvaltningen - besluttet at udskyde den proces.

- Vi vil gerne have et borgermøde ud i Hvornum, før vi tager stilling til en lokalplan, siger udvalgsformand Jørgen Hammer Sørensen (DF).

- Tidligere har borgerne i byen været meget bekymrede for, hvor lejerne vil komme fra - om det er nogen, man vil kunne tale med.

- Og det kan vi sagtens forstå, siger politikeren.

Han ser dog også muligheder i et vandrerhjem:

- Hvis det handler om store virksomheder, der mangler boliger til deres udenlandske arbejdskraft, så var det nok bedre, vi fik folk her i landet i arbejde først.

- Der er masser af bekymringer, men det kan også blive godt totalt set, siger Jørgen Hammer Sørensen.

Ifølge Kjeld Højbjerg er der lagt op til et informationsmøde om projektet for Hvornums borgere i slutningen af juni eller starten af juli måned.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...