De offentlige foredrag - livestreamet direkte fra Aarhus - kan høres gratis både på Gasmuseet i Hobro og i Rosengårdcentret i Oue. Det første er på tirsdag

OUE/HOBRO: ”Mennesker i klimaets brændpunkter” (5. november) - ”Hvordan is og vand dannede Danmark” (12. november) - ”Forædling af mennesket (19. november).

Tre seriøse bud på ny viden venter lige om hjørnet, hvis du er vaks ved de naturvidenskabelige havelåger, som åbner sig en række tirsdage i Oue og Hobro.

Det handler med andre ord om at møde op, når henholdvis kulturcentret Rosengårdcentret i Oue og Gasmuseet i Hobro bemeldte tre tirsdage klokken 19 - på storskærm - live streamer (transmitterer) foredragene fra Science & Technology ved Aarhus Universitet direkte.

Brandvarmt emne

I dag (tirsdag) kan du - som tidligere omtalt - forsyne dig med åndelig ”Viden om vand” og høre historien om vandmolekyler.

Den formidles af professor i kemi Søren Rud Keiding.

Om ”Mennesker i klimaets brændpunkter” beretter professor i klimaforandringer Sebastian H. Mernild, Nansen Centeret, Bergen og journalisterne Lars From og Klaus Dohm, Jyllands-Posten

Tag med de to journalister på en rejse Jorden rundt til klimaets brændpunkter, hvor stadig mere ekstremt vejr forandrer levevilkår for helt almindelige mennesker.

Og hør klimaprofessoren sætte disse menneskers skæbner ind i et videnskabeligt perspektiv.

Klima er et brandvarmt emne lige nu.

Istiderne har tydeligt præget landskabet i Danmark.

Hør hvornår og hvordan de danske smeltevandssletter og morænelandskaber blev skabt – og hvordan istiderne stadig har indflydelse på landskabets udvikling i dag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...