Skolens elever har bidraget til svævebanen med et ikke ubetydeligt beløb

ONSILD: Elev Magnus Blauenfelt fjerner et rød-hvidt markeringsbånd og snupper den første tur, da elevrådet og støttekredsen til Mariagerfjord Idrætsskole i Onsild skolen tirsdag indvier en ny svævebane på skolens legeplads.

Magnus Blauenfelt går i 8. klasse og er næstformand i elevrådet. Det var her, idéen om et sjovt nyt legeredskab opstod.

Elevrådet gik til skolens ledelse, som dog ikke så sig i stand til at finde 140.000 kroner.

Så trådte skolens nærmeste velynder, støttekredsen, til. Den har tit og ofte givet til nyanskaffelser, som skolen ikke har råd til.

- I bestyrelsen var der snak om, at 140.000 kroner er dyrt. Omvendt skal det jo kunne tåle at blive brugt. Og hvis det er en svævebane, eleverne vil have, støtter vi gerne, siger Ketty Nyrup, der er formand for støttekredsen og dagplejemor i Onsild.

Kredsen søgte og fik ja til økonomisk støtte fra Sparekassen Hobro Fonden, Elro-fonden og lokale erhvervsdrivende i Onsild.

Skolens elever har bidraget til svævebanen med et ikke ubetydeligt beløb.

Katrine Hedegaard Vetter og Bastian Sand Jensen fra 6. årgang fortæller, at skolen har et årligt sponsorløb før efterårsferien.

- Vi samler penge ind ved at forældre og bedsteforældre giver et beløb pr. kilometer, vi løber, fortæller Katrine og Bastian, begge 12 år.

De løb henholdsvis 13,5 og 21 kilometer. I alt tjente skolens 186 elever 25.000 kroner via deres sponsorater.

Bastian spiller fodbold i frikvartererne, mens Katrine snakker med sine venner. De tror, svævebanen mest er for de små.

Nogle drenge flokkes ved det nye legeredskab, og Katrine giver dem en hjælpende hånd med at trække sædet helt op til tårnet, hvor de venter på tur.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...