To folketingskandidater på besøg hos BM Byggeindustri i Hobro

HOBRO: BM Byggeindustri havde sidste uge besøg af folketingskandidaterne Per Husted Nielsen (S) og Jens-Henrik Kirk (C).

Et sådant besøg giver i sagens natur firmaet en fin lejlighed til at vise sig frem og fortælle politikere, hvor skoen trykker hos et firma, der jo gør sig i modulbyggeri.

For selvom det generelt går godt, føler modulbyggeri branchen i Danmark sig begrænset af en række regler og love, anfører Cuno Mouritsen, som tegnestuechef og teknisk chef hos BM Byggeindustri.

Brede ting på landevejene

Transport af moduler på danske veje og byggehøjder for træelement byggeri er områder, hvor BM Byggeindustri har talt branchens sag de senere år, oplyser han.

På ministerniveau har virksomhedens holdninger ganske vist vundet gehør.

Men i Folketinget ser man kritisk på transport af brede ting på dansk veje.

- Præfabrikeret modulbyggeri i træ har mange samfundsmæssige gevinster - blandt andet i form af bæredygtighed.

Uens vilkår

- Men desværre er lovgivningen ikke altid harmoniseret ved udstedelse af transporttilladelser.

- Vi har set eksempler på, at kørsel med konstruktioner i stål accepteres i bredder over fem meter, hvor moduler i træ skal være under fem meter.

Vilkårene bør jo være ens. Derudover betyder brandkravene i Danmark også, at udviklingspotentialet i vores branche begrænses.

I Danmark må man kun opføre træbaseret byggeri i fire etager, hvilket står i skærende kontrast til Mjøstårnet i Ringsaker i Norge, som bliver 18 etager højt, siger Cuno Mouritsen.

Modulbyggeri i vækst

- Modulbyggeri i træ er nutidens og fremtidens byggeri, så vi taler på vegne af branchen og håber, vores stemmer høres, sagde Cuno Mortensen.

BM Byggeindustri udgør i dag en af de førende virksomheder indenfor modulbyggeri i Danmark.

Den har de senere år udvidet produktionen af moduler i Hobro.

Byggerierne spænder vidt over hele landet og der er også leveret modulbyggeri i Norge og Sverige.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...