Nighthockey på Rosendalskolen var en succes. Især for Kristine Hagen Jakobsen, som sidder i kørestol

Torsdag aften var der nighthockey på Rosendalskolen for eleverne, der går på syvende og ottende årgang. Begivenheden fandt sted i tidsrummet fra klokken 17.45-21.45.

Der var en vis dramatisk stemning på pladsen, som hele setuppet var med til at opbygge.

Det var mørkt, musikken var højt og de skarpe gyldne spotlys var med til at iscenesætte spændtheden, der fyldte auraen på pladsen. Det var lidt som at befinde sig på et udendørs børnediskotek.

“Opvisningsbanen” var på en fodboldbane i skolegården indrammet af træ, og de resterende baner var dannet af kegler i forskellige neonfarver.

Vejret og dets indvirkning

Hele aftenen øsede det ned med regn, men det lod ikke til at genere de stadig smilende elever.

- Selvfølgelig er der det faktum, at det regner, men bare at man har fornøjelsen af hinandens selskab, kan vejret være lige meget, sagde 14-årige Kristine Hagen Jakobsen, som delte denne overbevisning og indstilling med resten af eleverne.

Regnen var i løbet af aftenen en faktor, som var med til at opbygge en lune hos den enkelte og var med til at understrege hockeykampenes vigtighed for at få point.

Det sociale fællesskab

- Alle kommer godt ud af det med hinanden, og denne begivenhed er en god måde at kunne være sammen om noget på, lød ordene fra Kristine Hagen Jakobsen, som aktivt deltog i hockey kampene, selvom hun sad i kørestol.

- Jeg deltager på bedste vis ligesom alle andre. Jeg er målmand, så min kørestol er bare et plus, den fylder en del, og så er det sværere for mine modstandere at score, sagde hun med et glimt i øjet og et lille grin.

Aftenen bestod dog ikke kun af hockeykampe, for der var en del lange pauser, som eleverne kunne bruge til at opbygge og bibeholde det sociale samvær, som var en af målsætningerne for begivenheden.

- Pauserne mellem kampene er en god mulighed for at snakke med andre elever og få nogle nye bekendtskaber, sagde 13-årige Silje Gildberg, som går i 7.b.

Hende og veninden Elina Indrane havde dog stået overfor en del nederlag i løbet af aftenen.

- Vi har tabt alle kampe indtil videre, men det er mega fedt og hyggeligt at være her alligevel, lød det fra 14-årige Elina, hvis øjne lyste op af de mange spotlys, som befandt sig rundt omkring i hele skolegården.

En tradition i mange år

- Fænomenerne “Nighthockey” og “Nightbasket” har taget part af skolens historie i cirka 12 år, sagde en af skolens udskolingslærere Tenna Krogh Vinther-Jensen.

- Denne begivenhed er en erstatning for motionsdagen. Årene før vi opfandt dette, løb udskolingseleverne stadig runder med indskolingen og mellemtrinnet om for-og eftermiddagen. Her oplevede mange af os lærere, at nogle udskolingselever kunne være en smule demotiverede, hvilket også havde en indvirkning på de yngre elever. Derfor har de store fået deres egen motionsdag, tilføjede uddannelsesvejleder Steen L. Pedersen .

Der var dog ingen demotivation at se torsdag aften. Sommetider er en forandring bare den afgørende nøgle til succes.

- Denne aften har været mega fed, og jeg kan slet ikke vente til næste år, ytrede en fornøjet Silje Giversen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...