Efter 19 år som som daglig leder af Filmteatret i Hobro stopper Jens-Arne Østergaard arbejdet på Theatertorvet pr. 1 marts

HOBRO: Nok er nok, reagerede Jens-Arne Østergaard, Hobro.

Han sagde sit job op.

Pr. 1. marts stopper han efter 19 år som daglig leder af Filmteatret i Hobro.

- Jeg har ikke et andet job på hånden, så det er et stort skridt for mig.

- Men det kunne ikke være anderledes.

- For mig slog det hovedet på sømmet, at vi endnu en gang i bestyrelsen måtte diskutere, om ansvaret for valg af film delvist skal tages fra den daglige leder og overlades til et filmudvalg sammensat af frivillige, forklarer Jens Arne Østergaard.

- Som blæksprutte med ansvar for at lægge en vagtplan står jeg til rådighed syv dage om ugen.

- Jeg skal sørge for, at alt fremstår præsentabelt 365 dage om året, og at biografen er låst op, så gæster og frivillige medarbejdere kan komme ind, og i øvrigt tage vare på alle hånde opgaver.

- Jeg føler mig på ingen måde for fin til hverken at gøre toiletter rene eller støvsuge. Det gør jeg gerne som en del af mine mange arbejdsopgaver.

At skulle udvælge film

Netop at skulle lægge et varieret og alsidigt filmprogram hører for mig til en af de virkelig spændende udfordringer ved jobbet, fordi man ofte må booke film uden at have filmanmeldelser at støtte sig til - blandt andet fordi vi jo har 65-70 danmarkspremierer om året.

Den opgave kræver, at man hele tiden holder sig skarp på, hvad der sker på filmfronten, og den vil jeg nødig give fra mig, uddyber Jens Arne Østergaard.

- Og så har den megen krisesnak været hård at komme igennem.

- Sensommer og efterår var vi endnu en gang igennem en turbulent tid, hvor tilskuddet hang i en tynd tråd, indtil borgmester Mogens Jespersen stod frem i medierne og sagde, at nu havde byrådet reddet biografen, men at han på sigt gerne så, at alle opgaver i forbindelse med biografdriften løses af frivillig arbejdskraft.

Trukket rundt i manegen

- Jeg føler mig ærligt talt trukket rundt i manegen, og nu har jeg ikke lyst til at være med længere, siger den 54-årige biografleder, som altså nu har taget konsekvensen.

Ved udgangen af juli, hvor budgetforhandlingerne så småt var i gang, og hvor tørken udtørrede Danmark og jagede danskerne ud af biograferne, savnede Filmteatret 100.000 kroner i manglende billetsalg.

- Det fik vi vendt på et stærkt efterår og sluttede 2018 med et plus på 50.000 kroner - helt som budgetteret, fremhæver en stolt Jens-Arne Østergaard.

- Jeg kommer da til at savne det socialpædagogiske element i, at vores gruppe af frivillige også rummer mennesker, der netop finder noget meningsfyldt i deres hverdag ved at arbejde frivilligt hos os.

I et par tilfælde har frivillige såmænd fundet sammen og er blevet gift, bemærker han.

- Derimod kan jeg sagtens undvære at blive ringet op midt i aftensmaden og rykke ud med kort varsel, fordi et par vagter er gået fejl af en aftale, tilføjer den afgående biografleder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...