En portrætbog af Svend Møller Hansen, som også går under navnet ”Stålkongen” er på gaden - overskuddet fra salget går til Julemærkehjemmet

HOBRO: Medarbejderne i DS Gruppen fik læsestof med sig hjem, da de fredag fejrede koncernens 50 års jubilæum.

Ved jubilæumsreceptionen på Jyllandsvej i Hobro kunne Jørgen Tøttrup og Jørgen la Cour-Harbo, henholdsvis forhenværende Himmerlandsredaktør og redaktionschef ved Nordjyske Stiftstidende, præsentere portrætbogen ”Stålkongen”, som de har skrevet for Svend Møller Hansen Holding A/S i anledning af jubilæet.

Bogen går tæt på stifteren af DS Gruppen, 74-årige Svend Møller Hansen, og tager læseren med tilbage til erhvervsmandens barndom ved Hobro, læretiden som smed og stålvirksomhedens spæde start hjemme på forældrenes gård på Andrupvej, hvor Svend Møller Hansen stiftede sin første virksomhed.

Undervejs fortæller den driftige erhvervsleder også om mødet med hustruen Jette, udviklingen af nye selskaber, familielivet, fritiden, sin imponerende traktorsamling, sit syn på Hobro og visionerne for DS Gruppen, hvor sønnen Mads i dag er administrerende direktør.

- Det er et portræt af manden bag en af Nordjyllands største virksomheder. Jeg har altid syntes, DS og Svend, der skabt det hele fra bunden, er en spændende historie.

- Svend er ikke en af dem, jeg har skrevet mest om i min tid som journalist i Hobro. Han har ikke været helt vild med at åbne sig, når man ringede fra redaktionen. Men han har været åben i det her projekt. Og vi føler selv, vi har fået det, vi er kommet efter. Om det er lykkedes eller ej, må nogle andre vurdere.

- Han har fortalt mange muntre og ærlige anekdoter. For eksempel om dengang han som ung stjal strøm fra kommunen, siger Jørgen Tøttrup.

Forfatterne trak i arbejdstøjet i januar 2018 og har interviewet Svend Møller Hansen ad flere omgange.

- Han har meget gæstfrit åbnet dørene til privaten på Skivevej, og vi har været med rundt på alle virksomhederne. Vi har ikke mødt nogen lukkede døre, og det har været vældig sjovt undervejs. Vi har også interviewet nuværende og tidligere medarbejdere, venner, hans hustru Jette, sønnen Mads, tillidsfolk og tidligere borgmester Erlann Christiansen.

- Det er ikke kritisk journalistik. Det er Svends fortælling. Mange har en mening om ham. Sådan er det altid i en lille by. Men det har ikke været vores ærinde at gøre rede for dem.

- Vi har ikke været ude at støvsuge markedet for at finde nogen med en negativ opfattelse, men vi er heller ikke stødt på nogen i vores research. Vi vil fortælle historien om DS og de 500 arbejdspladser, virksomheden har skabt i Hobro, siger Jørgen Tøttrup.

Bogens titel krævede ikke megen forhandling.

- Jeg sagde til Svend, at den bog kan kun hedde ”Stålkongen”. Svend svarede: ”Nå ja, men det er jo også sådan, jeg bliver kaldt,” fortæller Jørgen Tøttrup.

Det bliver muligt at købe et eksemplar af portrætbogen hos Bog & Idé i Hobro. Den lander formentlig på butikkens hylder sidst i uge 37, lyder det fra DS Gruppen.

Koncernen har fået trykt 2500 eksemplarer på både dansk, tysk og engelsk. 700 uddeles til medarbejderne. Overskuddet fra salget i Bog & Idé går til Julemærkehjemmet i Hobro.

Se flere billeder fra receptionen på hobroavis.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...