Julemærkehjemmet har indgået samarbejde med Kræftens Bekæmpelse om bevægelseskoncept

HOBRO: Børnene på Julemærkehjemmet i Hobro kan glæde sig til undervisning med endnu mere læring igennem leg og bevægelse.

Julemærkehjemmet har nemlig indgået samarbejde med Kræftens Bekæmpelse om bevægelseskonceptet Leg på streg, der kobler faglig læring og bevægelse i sjove og aktive udendørsaktiviteter.

Leg på streg er et undervisningsværktøj, som hjælper børnene fra 0. til 6. klasse til at være fysisk aktive i timerne med dansk, matematik og engelsk.

Med Leg på streg hopper børnene sig igennem regnestykker, lærer bogstaverne, mens de hinker eller leger tagfat, samtidig med de staver sig igennem navneord.

- Skolen er allerede godt i gang med bevægelse i undervisningen. Vi glæder os over de mange flere muligheder, som både bogstav- og talbanen giver os.

- Det vil understøtte vores undervisning, siger Susanne Bugge, afdelingsleder på skolen på Julemærkehjemmet i Hobro, der hjælper børn, der er overvægtige, bevæger sig for lidt, er udsat for mobning og har det svært fagligt.

De udfordringer kan Leg på Steg hjælpe med, og konceptet er lavet, så alle kan deltage, uanset køn og fysiske færdigheder.

- Det kan noget helt andet end den almindelige, stillesiddende klasseundervisning, og samtidig styrker det fællesskabet, samarbejdsevnen og elevernes rummelighed over for hinanden, siger projektleder Ann-Sofie Borgen Andersen, Kræftens Bekæmpelse.

- Vi vil rigtig gerne understøtte Julemærkehjemmene med at skabe gode og sunde vaner hos børnene, samtidig med at børnene lærer en hel masse, siger hun.

Leg på streg er udviklet i 2013, og bliver allerede brugt på 300 skoler.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...