Drømmen er nu kommet et stykke nærmere at blive indfriet takket være en donation på over 300.000 kroner fra Sparekassen Hobro Fonden

HOBRO: En af de bedste måder at få børn til at smage på ny mad er, at de selv er med til at lave det.

Det ved Lise Claesson, der er forstander på Julemærkehjemmet i Hobro, alt om.

Derfor drømmer hun også om et moderne skolekøkken på Julemærkehjemmet, hvor børnene og deres forældre kan lære at lave de sunde retter, som børnene bliver fortrolige med under deres ophold på Julemærkehjemmet.

Drømmen er nu kommet et stykke nærmere at blive indfriet takket være en donation på over 300.000 kroner fra Sparekassen Hobro Fonden.

Julemærkehjemmet i Hobro er indtil videre det eneste af de fem Julemærkehjem i Danmark, der ikke kan tilbyde undervisning i madlavning.

Der findes nemlig pt. ikke noget skolekøkken på matriklen i Østerskoven, men som en test har julemærkehjemmet – i samarbejde med projekt ”sund familie” i Hobro – lejet sig ind i Bymarkskolens hjemmekundskabslokale en søndag, hvor børnene sammen med deres forældre havde mulighed for at lave mad sammen.

Testen på Bymarkskolen faldt så godt ud, at Lise Claesson nu har sat ord på drømmen om et skolekøkken - og er begyndt at samle penge sammen.

- Det er ikke helt billigt. Vi har et samlet budget på 1,8 mio. kr., så donationen fra Sparekassen Hobro Fonden på 309.000 kr. hjælper virkeligt godt, konstaterer Lise Claesson.

Per Norup Olesen, der sidder i bestyrelsen for Sparekassen Hobro Fonden, fortæller, at fonden bl. a. valgte at støtte planerne, fordi Julemærkehjemmet er vigtigt for lokalområdet.

- Der er mange lokale arbejdspladser på Julemærkehjemmet. Samtidig ved jeg, at Julemærkehjemmet vil benytte lokale håndværkere til ombygningen, når den på et tidspunkt skal føres ud i livet, siger Per Norup Olesen, der i sit daglige virke er afdelingsdirektør i Jutlander Banks privatkundeafdeling i Hobro.

Lise Claesson opfordrer i øvrigt evt. andre virksomheder, som også gerne vil være med til at støtte det gode formål, til at kontakte hende personligt.

- Så vil jeg sætte dem i forbindelse med Julemærkefonden, der har helt styr på de skattemæssige og praktiske forhold ved donationer, opfordrer Lise Claesson.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...