På lørdage mødes store og små til den årlige Julemærkemarch - også i Hobro

HOBRO: Hvad er bedre end at starte første søndag i advent med lidt frisk luft og let motion? Netop - og hvis man samtidig støtter børns kamp for at genfinde glæden og det gode børneliv? Bingo! Alt dette bliver muligt landet rundt søndag 2. december, når den årlige Julemærkemarch for 42. gang samler ind til driften af landets fem Julemærkehjem.

Siden 1904 er der hvert år udkommet et nyt Julemærke til gavn for Julemærkehjemmene og udsatte børn i Danmark. Nu om dage kan man bakke op hele året som Julemærkeven – og derudover kan man blandt andet hjælpe til ved at deltage i det sunde og hyggelige initiativ, Julemærkemarchen.

- Sidste år bidrog 16.500 vandrere og løbere til den gode julestemning ved at gennemføre en rute på enten 5 eller 10 kilometer. Det betød i kroner og ører en rekordstor donation til Julemærkefonden på 1.315.000 kroner – 13 procent mere end året før, fortæller formanden for Julemærkemarchen, Birthe Juul.

March med stor betydning

Julemærkefonden, som driver landets fem Julemærkehjem, ser med stor glæde og tilfredshed på Julemælkemarchens store indsats:

- Julemærkemarchens imponerende og frivillige hjælpearbejde kaster hvert år en flot donation af sig, som kan mærkes i det samlede budget. Det fortsatte hjælpearbejde, der hvert år gavner knap 1000 børn, er afhængigt af indsamlede midler. Det offentlige tilskud dækker under fem procent af budgettet.

Salget af Julemærker er for nedadgående, idet stort set ingen længere sender julepost. Derfor sætter vi stor pris på vores Julemærkevenner, donationer fra virksomheder og fonde samt på Julemærkemarchen, siger direktør Søren Ravn Jensen fra Julemærkefonden

Denne udmelding glæder hele bestyrelsen for Julemærkemarchen, siger formand Birthe Juul: - For os frivillige er det er et kærkomment stykke arbejde, som slet ikke føles som arbejde. Vi skaffer midler til Julemærkefonden, og samtidig kommer en masse mennesker ud i det fri og er sammen om at dyrke motion. Der er således gevinst for alle parter!

Præcis som sidste år foregår tilmelding og valg af startsted via hjemmesiden www.julemaerkemarchen.dk, hvis man vel at mærke vil have rabat.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...