Kun en tilfrossen fjord afholder medlemmerne af Mariager Kajakklub fra (mindst) en ugentlig fællestræning i smukke fjordomgivelser

MARIAGER: Vinden bider i kinderne, og små skumsprøjt topper bølgerne på Mariager Fjord.

Det forhindrer ikke en knaldrød havkajak i at skyde gennem vandet på denne frostklare vinterdag.

Der er nemlig ikke noget, der hedder uden for sæson i Mariager Kajakklub.

Kajakklubben holder ikke vinterfri.

- Vi har fællesroning mindst en gang om ugen hele året rundt, ligesom vi mødes en gang om måneden til fællesspisning.

Kun en tilfrossen fjord vil kunne holde os på land, forklarer kajakklubbens kasserer, Torben Holmgren.

Klubben har eksisteret siden 2004.

- Vi er en aktiv klub med over 140 medlemmer, og det stiller selvfølgelig krav til vores træningsfaciliteter og aktiviteter, forklarer Torben Holmgren.

De mange medlemmer roer enten i egne kajakker eller i klubbens.

Smuk beliggenhed

Kajakkerne ligger side om side i den store hal ved siden af klubhuset og med adgang direkte til vandet via en pontonbro og kan bryste sig med en af landets smukkeste placeringer for en sådan klub.

Mange af områdets beboere nyder da den flotte natur fra vandsiden langs med klubanlægget ikke mange meter fra vandspejlet.

I klubhuset råder medlemmerne blandt andet over omklædningsfaciliteter og det, der må være byens flotteste klubhus-udsigt med panoramakig til fjorden.

- Vi er så heldige, at vores klub ligger placeret, så den har kajakruter til alle slags roere og til alt slags vejr, siger Torben Holmgren.

- Her fra Mariager kan vi ro mod Hobro eller Assens og har adgang til både syd- og nordsiden af fjorden.

- Nogle gange læsser vi traileren og kører kajakkerne til Hadsund Svømmehal eller tager dem med ud for at udforske andre farvande end fjorden.

På den måde har medlemmerne flere muligheder for en spændende tur og kan tage bestik af vejr, vind og kajakroerens erfaring.

- Vi har også både børn og nybegyndere i klubben, så det er vigtigt, at vi kan tilbyde muligheder for alle niveauer, forklarer kasserer Torben Holmgren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...