Efterveerne af et cykelstyrt og en mislykket kvalifikation lørdag levnede ikke racerkøreren Jacob Mathiassen de store chancer i søndagens premiere på TCR Denmark. Alligevel lykkedes det ham at kæmpe sig til et kæmpe comeback

Man siger, at der skal en skidt generalprøve til en god premiere - og det er et mundheld, som Jacob Mathiassen kan skrive under på, efter han søndag markerede sig som værende særdeles angrebsivrig i premieren på den nye, danske motorsportsklasse, TCR Denmark.

Kvalifikationen lørdag slog helt fejl, og efterlod Mathiassen som bagerste mand i det 15 biler store felt ved premieren. Men med en solid indsats blev første heat vekslet til en syvendeplads - og så var Mathiassen pludselig med i spillet om mesterskabspoint igen.

Et løb i TCR Denmark køres over tre heats, og til det andet heat bytter de otte bedste fra heat 1 plads. Dermed startede Jacob Mathiassen som nummer to, og kunne for alvor slå til.

- Jeg fik noget nær århundredets start på det andet heat. Den sad lige i skabet, og jeg kunne bare spole et stort forspring ud helt fra første meter. Alt så rigtig godt ud - men så skete der et par uheld, og løbet blev afbrudt af safetycarperioder. Det kostede forspringet, hvilket var ret ærgerligt, konstaterer han.

Ret godt

Efter en tæt fight måtte Jacob Mathiassen tage til takke med andenpladsen i heatet - og efter en hårdt udkæmpet finale blev det til endnu en podieplacering i form af en tredjeplads. Et godt resultat efter en svær optakt.

- Jeg ved ikke, om jeg selv er overrasket, for jeg vidste, at vi ville kunne køre stærkt. Men med udgangspunktet i en kvalifikation, som gik helt galt, og det, at jeg efter mit cykelstyrt i april stadig ikke fysisk er helt i topform, så er det ret godt at tage fra første løbsweekend som nummer tre i mesterskabet, siger han og tilføjer:

- Vi har fortsat meget at arbejde videre med. Vi er her for at kæmpe om titlen, så vi skal helt klart arbejde videre, forklarer hobroenseren.

Med tredjepladsen er Jacob Mathiassen med helt i toppen af tabellen, og er aktuelt foran Jan Magnussen og en stribe andre stærke navne, som på forhånd er blevet nævnt blandt de seriøse bejlere til titlen i år.

TCR Denmarks premiereløb blev kørt på Jyllandsringen uden tilskuere grundet coronavirussen - men i stedet samlede Jacob Mathiassen sit hold af sponsorer til et storskærmsarrangement hjemme i Hobro, hvor opbakningen var god hele vejen:

- Når vi ikke kan få alle mand på lægterne her på banen, så må vi gøre det næstbedste. Det blev taget rigtig godt imod, og jeg kunne forstå på det, at der var højt humør hele vejen, afrunder han med et smil.

Næste opgave for Jacob Mathiassen og Insight Racing er den 5-6. September, hvor TCR Denmark kører en dobbelt løbsweekend på Jyllandsringen.

Nu venter der et stort arbejde i sommerferien på, at skabe det økonomiske fundament for videre deltagelse i serien.

Mesterskabstillingen

Kasper H Jensen 67 point

Nicolej Sylvest 58 point

Jacob Mathiassen 48 point

Martin Andersen 47 point

Michael Markussen 41 point

Jan Magnussen 39 point

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...