Fredag blev dørene slået op til den nye bryllupssal på Mariagers gamle rådhus

MARIAGER: Fredag formiddag blev de guldstafferede døre slået op til den nye bryllupssal i Mariagers gamle rådhus, og nysgerrige borgere og forbipasserende kunne kigge inden for.

For forhenværende borgmester Erik Kirkegaard Mikkelsen er det en gammel drøm, der går i opfyldelse.

Han fik idéen til et bryllupslokale for 12 år siden.

- Mariager skulle gerne blive konkurrent til Ebeltoft og Ribe. Vi tror på, det kan trække mange til.

- Jeg har viet mange par, der er blevet skuffede, når de fandt ud af, at døren til det gamle rådhus var låst, og jeg stod og ventede på det nye rådhus i Fjordgade.

- Her har vi fået nogle rigtige romantiske rammer, siger Erik Kirkegaard Mikkelsen.

Citta Slow-rådet i Mariager, Fonden til Bevarelse af Gamle Bygninger i Mariager og Visit Mariagerfjord har stået for den nænsomme renovering, der er løbet op i 3,6 millioner kroner.

Mariagerfjord Kommunes forsikring dækker en del af udgifterne, og Kulturarvsstyrelsen har også støttet.

Arkitekt Leif Høgh har været rådgiver på projektet. Sammen med Erik Kirkegaard Mikkelsen har han været land og rige rundt for at finde møbler i den helt rigtige empire-stil, der passer til bygningen.

Elro-fonden har givet 75.000 kroner til møblementet, og et mahogniskrivebord med stole, tæpper, chatol og lysekrone er fragtet til Mariager i Erik Kirkegaard Mikkelsens veteranlastbil.

- Det har været en stor og fornøjelig opgave. Vi har været i både Sønderjylland, Djursland, København for at finde de rigtige møbler, fortæller Leif Høgh.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...