Baroque Aros medvirker ved den første af i alt tre planlagte indvielseskoncerter til ære for Mariager Kirkes nye lille kisteorgel.

MARIAGER: Der er mange gode grunde til at begive sig til koncert i Mariager kirke den første lørdag i oktober.

Koncerten 5. oktober er den første af i alt tre planlagte indvielseskoncerter, som markerer, at Mariager kirke har anskaffet sig et nyt lille kisteorgel. Ikke som et stort koncertinstrument, men som en del af et ensemble.

Ved den første indvielseskoncert medvirker Baroque Aros - et barokensemble fra Aarhus, som tæller både strygere, obo og fløjte foruden de to continuoinstrumenter: cembalo og orgel.

Den svenske cembalist Marcus Mohlen – som tidligere har spillet i Mariager kirke med Concerto Copenhagen – er ensembleleder og solist i Bach fantastiske 5. Brandenburgkoncert.

Kirkens egen organist Mikael Ustrup er solist på orgel i Bachs ”orgelkoncert”. En koncert, som Bach aldrig skrev færdig, men som er rekonstrueret tro mod Bachs idé.

Foruden disse stykker er der musik af de to Bach-sønner Johann Christian Bach og Carl Philipp Emanuel Bach, men der er også plads til en komponist, der ikke hedder Bach til efternavn. Marcus Mohlen spiller nemlig en orgelkoncert af Händel.

Udover koncerten 5. oktober afvikles der yderligere to indvielseskoncerter: 19. oktober og 2. november. Billetter til koncerterne kan enten købes via himmerlandsbilletten.dk eller ved indgangen på koncertdagen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...