ORIENTERING: Nylig i sensommer ligger skitser klar - men menighedsrådet holder orienteringsmøder 9. juni i Als og Øster Hurup

ALS: Arbejdet med at opføre en ny sognegård på Kirkevej i Als er blevet forsinket af coronakrisen.

Derfor forventer menighedsrådene i Als og Øster Hurup først at kunne præsentere skitser til huset i løbet af sensommeren, oplyser formand for menighedsrådet i Als, Jens Laurids Pedersen.

Man har foretaget de indledende øvelser til at vælte huset på grunden - ved siden af plejehjemmet i landsbyen.

Den store hæk ud til vejen er blevet fjernet.

- På nuværende tidspunkt samarbejder vi med et arkitektfirma for at få lavet en skitse over den nye sognegård.

Lang proces

- Det er en lang proces, som er blevet yderligere forlænget af coronakrisen.

Derfor kommer det til at tage noget tid endnu, siger Jens Laurids Pedersen

- Når arkitekten har lavet skitserne, sendes projektet til provstiet, hvor de endelige økonomiske bevillinger til alle projekter af den størrelse sker.

Bevillingen til sognegården vil derfor skulle indgå i prioriteringen med eventuelle lignende projekter i andre af provstiets 12 sogne.

- Vi er naturligvis interesseret i at få projektet fremmet så meget som muligt, men omvendt er det vigtigste for os, at vi får lavet det rigtige projekt.

Sognehus i ét plan

- Vi skal jo hele tiden tænke på, at den nye bygning i rigtig mange år ud i fremtiden skal udgøre rammen om sognenes aktiviteter, anfører formanden.

Den ny sognegård bliver i et plan modsat det nuværende menighedshus ved præstegården på Præstegaardsvej, der er i to etager, og hvor kirkegårdskontoret ligger på første sal.

Det er ikke længere gangbart af hensyn til dårligt gående.

Der holdes orienterings- og menighedsmøde 9. juni klokken 19 i henholdsvis menighedshuset i Als og i Multihuset i Øster Hurup.

Begge steder bliver der mulighed for at drøfte det kommende byggeri.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...