Annemette Hougaard har netop åbnet Klinik Kanaloa Kropsterapi på Nedre Strandvej i Hobro

Som sygeplejerske udleverede Annemette Hougaard medicin, når folk havde smerter. I dag er hun kropsterapeut og massør, hvor hun i stedet behandler de bagvedliggende årsager til smerterne. Det er en kæmpe forskel.

Annemette Hougaard har netop åbnet Klinik Kanaloa Kropsterapi på Nedre Strandvej i Hobro. Hun har dog været i gang som kropsterapeut og massør i mange år, men fra en klinik i Vejle, som hun også fortsat har.

- Min mand arbejder i Aalborg, og jeg har en klinik i Vejle, så vi besluttede at finde et sted, der geografisk passede os begge, og her faldt valget på Hobro, hvor vi har fundet et dejligt hus på Nedre Strandvej med god plads til en klinik. Her har jeg åbent onsdag, torsdag og fredag, mens jeg er på klinikken i Vejle mandag og tirsdag, fortæller Annemette Hougaard.

- Klinikken hedder Kanaloa Kropsterapi. På polynesisk betyder kanaloa ”idealmennesket”, altså et menneske, der er i perfekt balance med sig selv og sine omgivelser.

- Det er hvis denne balance skrider, at man kan få det skidt på flere forskellige måder. Her hjælper jeg med at genfinde balance gennem forskellige behandlinger – blandt andet kraniosakralterapi, bindevævsmassage, reiki healing og traumebehandling.

Annemette Hougaard er uddannet sygeplejerske, hvor hendes første stilling faktisk var på Hobro Sygehus tilbage i 1983. Senere kom hun andre steder hen, og hun arbejdede sammenlagt 12 år som sygeplejerske, inden hun valgte at blive selvstændig kropsterapeut.

- Jeg var meget ambitiøs som sygeplejerske, og følte det ikke tilstrækkeligt, at der hverken var overskud eller tid til at kunne gøre det bedre, og tage ordentlig hånd om patienternes problemer.

- Jeg følte, at vi udleverede en masse medicin i stedet for at behandle de bagvedliggende årsager til problemerne. Derfor var det helt naturligt for mig, at tage en række uddannelser med kropsterapien som omdrejningspunktet for behandlingerne, og nu har jeg været selvstændig kropsterapeut i 25 år, fortæller hun.

- Jeg behandler mennesker i alle aldre. Fra de helt spæde til ældre mennesker, og jeg kan hjælpe med det meste, blandt andet stress, koncentrationsbesvær, bindevævsproblemer, og problemer efter faldtraumer som hjerterystelse og piskesmæld. Desuden kan jeg hjælpe med generelle smerter og bevægelsesindskrænkning. Hos de mindste er det blandt andet uro og kolik, jeg behandler for, fortæller Annemette Hougaard, der sammen med manden Flemming er faldet godt til i Hobro.

- Udover mit kortvarige ophold på Hobro Sygehus som nyuddannet sygeplejerske, så havde ingen af os en relation til Hobro. Men vi elsker naturen i og omkring byen, og så synes vi, at byen har en passende størrelse med mange gode tilbud og aktiviteter, slutter hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...