Tre venner sælger fyrværkeri for at hjælpe IK Rosendals afdelinger

HOBRO: Hvordan kan man få nytårsraketter til at puste ekstra liv i en idrætsforenings klubkasse?

Den løsning har tre gode venner i Rosendal-området fundet svaret på.

De tre kalder sig med et glimt i øjet for ”krudtkonger”, og vil med salg af fyrværkeri være med til at støtte IK Rosendals forskellige afdelinger.

- Flere af IK Rosendals klubber har lavet en aftale med os, så deres medlemmer kan allerede nu bestille deres nytårskrudt via klubben, og så får den enkelte afdeling 20 procent af den omsætning, som deres medlemmer bestiller for. Vi har til den lejlighed sammensat forskellige pakker og har noget til hele familien, fortæller John Olsen og tilføjer:

- På den måde regner vi med at kunne bidrage med et beløb til IK Rosendals forskellige afdelinger. Til glæde for det lokalområde, vi er en del af. Vi tør dog ikke skyde på beløbets størrelse, da det er første gang, vi prøver.

Idéen blev født ud på de sene nattetimer ved den seneste nytårsaften, som de tre gode venner John Olsen, Niels Sørensen og Martin Sevel og deres familier altid holder sammen. Idéen var at sælge nytårskrudt lokalt i Rosendal området hvor de alle er bosat. Det bliver nu en realitet.

- Nytårsaften sidste år, kort tid før vi skulle ud og skyde raketter af, kom vi til at tale om, at det egentlig er ærgerligt, vi ikke kan købe fyrværkeri lokalt og måske samtidig støtte op om lokale foreninger. Det ene ord tog det andet, vi kunne alle tre godt se ideen om at skabe et lokalt initiativ, som sammen med alt det andet der sker i området er med til at skabe sammenhold og venskaber. Kunne det samtidig give lidt økonomisk støtte til de lokale foreninger, ville det jo være super godt, siger John Olsen.

- Så allerede forholdsvist tidligt efter nytår begyndte vi at undersøge markedet og mulighederne, og det betyder, at vi mellem jul og nytår starter salget.

De lokale krudtkonger vil sælge og udlevere det forudbestilte nytårskrudt ved Rosendalhallen fra den 27. til den 31. december, hvor alle – også ikke-medlemmer af IK Rosendal – er velkomne til at komme forbi

Man skal dog være 18 år for at købe.

- Det har været rigtig sjovt, og vi glæder os til salget. Men det har også været et lidt større arbejde, end vi havde forventet, da der er rigtig mange regler, man skal sætte sig ind i, når det gælder fyrværkeri. Men vi har selvfølgelig styr på det, fortæller Niels Sørensen, der pointerer, at trekløveret ikke selv regner med at tjene penge på salget.

- Hvis det kommer til at køre rundt, og vi samtidig har tjent nogle penge til IK Rosendal, så er vi rigtig glade, og kan vi samtidig mærke det styrker det i forvejen stærke lokale sammenhold, så skåler vi nok en ekstra gang nytårsaften, ligesom der nok også bliver fyret en ekstra raket af, supplerer Martin Sevel.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...