Julekoncerter og forestillinger på programmet i den kommende tid i Mariagerfjord Kulturskole

MARIAGERFJORD: Hvis det 24. december fortsat kniber med julestemningen rundt om fjorden, er det i hvert fald ikke Mariagerfjord Kulturskoles skyld.

Igen i år er perioden frem mod jul spækket med både koncerter, forestillinger og familiebilledkunst, der nok skulle kunne være med til at blødgøre selv det mest forhærdede hjerte.

Korskolens elitekor inviterer traditionen tro til julekoncert. Kommunens 4. klasseelever går igen i 2018 på scenen sammen med Randers Kammerorkester. I Glenstrup Kirke er der koncert med skolens klassiske musikelever, og i Ishuset i Hobro er der stor koncert med både sammenspilshold, instrumentalelever og skolens talentklasselever.

Udover julekoncerterne er december også fyldt med mange andre kreative kulturskoleaktiviteter.

Eksempelvis fremviser skolens yngste dramaelever det klassiske eventyr om Tommelise - men i en nyskrevet dramatisk version, mens de ældste elever opfører stykket ”Nøddeknækkeren Backstage - En julegyser”.

Stykket foregår bag scenen til premieren på juleforestillingen ”Nøddeknækkeren”, og pludselig tager aftenen en dyster drejning - en mystisk morder er på spil!

Stykket er udviklet i samarbejde med eleverne og skrevet af Kulturskolens dramalærer.

Kulturskolens billekunstelever kan også glæde sig til en hyggelig og kreativ dag, når de, sammen med deres forældre, mødes til familiebilledkunst i julens tegn.

Et af de større arrangementer op mod jul er korskolens julekoncerter.

Billetsalget til koncerterne d. 2. december er gået usædvanligt stærkt i år, og korskolen kan således allerede nu melde udsolgt til den første koncert kl. 15, og til den anden koncert kl. 19 er der på nuværende tidspunkt kun ganske få billetter tilbage.

Koncerten involverer både Mariagerfjord Pigekor, Juniorkor, Spirekor, Minispirekor og det nystartede Mariagerfjord Juniordrengekor: I alt 180 piger og drenge, der fylder scenen med rytmisk korsang.

Korskolens julekoncert er efterhånden en fast indgroet tradition, og det samme er den musikalske velgørenhedsturné med Mariagerfjord Pigekor.

I slutningen af november tager pigekoret igen i år rundt på bl.a. alderdomshjem, behandlingscentre og Hobro Sygehus for at synge julen ind.

Koncerterne bliver sunget som en julegave til de borgere, der til daglig ikke har mulighed for at få en koncertoplevelse. Velgørenhedsturnéen er støttet økonomisk af AMBU Hobro.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...