Janus Simmelsgaard udstiller keramiske arbejder og Benjamin Nordsmark viser ”konceptuelle objektkunstværker” frem mod jul

HOBRO: Der vil ikke være så megen jul over foretagendet, når Galleri Højbjerg & Simmelsgaard fredag 30. november slår dørene op for årets sidste udstilling i galleriet i Skibsgade 44 i Hobro, medgiver galleriindehaver Klaus Højbjerg.

Som hovedudstillere har han inviteret Benjamin Nordsmark og Janus Simmelsgaard.

Benjamin Nordsmark bidrager med en række ”konceptuelle objektkunstværker, hvoraf flere trods deres ofte humoristiske anslag tillige har en kritisk brod”, som det udtrykkes.

Bjarne Nordsmark

Eksempelvis vises et fuglebur, hvori en 3d-printet miniatureversion af kunstneren sidder på en gren.

Comfortable Captivity (behageligt fangenskab), som værket hedder, antyder, at det lille menneske - kunstneren - måske trives ganske godt i buret.

- Et værk af den type er nok ikke, hvad de fleste på julehandel i Hobro ser som en oplagt julegave - men så måske alligevel til manden, der har alt, bemærker galleriejer Klaus Højbjerg.

Benjamin Nordsmark, der er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi, har også en snedkeruddannelse bag sig.

Han bor i Brooklyn, New York, hvor han både arbejder som møbeldesigner og billedkunstner.

På udstillingen vil der også være enkelte eksempler på hans møbeldesign.

Janus Simmelsgaard

Udstillingens andet hovednavn - Janus Simmelsgaard - er medejer af galleriet.

Han er udlært på Kolding Designskole med hovedlinje inden for keramik.

På udstillingen præsenterer nye Janus Simmelsgaard keramiske arbejder.

Du kan de både brugskunst og småskulpturer, og det kunstnerens første udstilling i en længere årrække.

- De eneste år har vi dels haft gang i mange andre ting, dels ikke haft en bopæl, hvor der var plads til at indrette et keramikværksted, forklarer Klaus Højbjerg.

Fernisering på fredag

- Nu har vi lejlighed, galleri og værksted på samme adresse, og vi har endelig fået det tilrettelagt sådan, at Janus kan bruge noget tid på sin keramik, siger Klaus Højbjerg.

- Selvom vi ikke har kravlenisser og den slags i galleriet, så bliver der nok plads til lidt gran og i hvert tilfælde nogen levende lys i december måned.

- Så mon ikke den rette stemning alligevel indfinder sig til ferniseringen fredag 30. november klokken 17, hvor vi byder på gløgg og hjemmebagte vaniljekranse, inviterer Klaus Højbjerg.

Ferniseringen er åben for alle, og udstillingen kan ses til 22. december.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...