Kunstetagerne arrangerer atter omvisning - denne gang også med tapas på menuen

HOBRO: En omvisning i Kunstetagerne - kombineret med tapas i Bies Restaurant.

Dette nye koncept har Kunstetagerne fredag 9. november tænkt sig at prøve af i anledning af Jørgen Bobergs sensuelle og kropslige kabinetudstilling i de lokale udstillingslokaler.

Maleren og grafikeren Jørgen Boberg (1940-2009) er en af Danmarks store ny-surrealister.

Han var selvlært som kunstner og debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1962. I 1964 var han blandt initiativtagerne til sammenslutningen Passepartout, som blev ny-surrealismens forum herhjemme. Gruppens medlemmer, som senere også talte bl.a. Hans Henrik Lerfeldt, genopdagede 1920’ernes og 1930’ernes surrealisme og opdaterede dens kredsen om det erotiske, drømmende og irrationelle for at fortælle historier, fabler og myter om det moderne efterkrigstidssamfund.

I Hobro Kunstsamling er Jørgen Bobergs figurative, minutiøst detaljerede kunst repræsenteret med både malerier og kobbertryk.

For omvisningen 9. november står formand for Hobro Kunstsamling Søren C. Olesen og kunstfaglig medarbejder Anne Lie Stokbro.

Det er gratis at deltage i selve omvisningen. Bindende tilmelding til spisning kan afgives pr. mail til mail-adressen astok@mariagerfjord.dk senest tirsdag 7. november.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...