Kreds 63 Hobro forventer op mod 4-500 besøgende i løbet af weekenden til DM

HOBRO: Kreds 63 Hobro, Schæferhundeklubben for Danmark, står 13. og 14. april som vært for de danske mesterskaber hos Dansk Kennelklub.

Det foregår på klubbens arealer på Erhvervsparken 9C, hvor også klubhuset ligger.

Stævnet har fået betegnelsen Gamedog Dkk IPG3 DM.

Et mesterskab, hvori alle racer som kvalificerer sig, kan deltage.

Og at kvalificere sig magtede 45 tilmeldte fordelt på fem racer - nemlig schæfer, mallinois, dobermann, riesenschnauser og hollandsk hyrdehund at gøre.

Sådan dyster de

Hundeførerne og hundene skal deltage i tre discipliner som består af sporarbejde, lydighed og forsvarsarbejde.

Der stilles høje krav til et danmarksmesterskab, hvorfor to dommere i hver disciplin dømmer ekvipagen og giver point efter det særlige IPG3 prøveprogram.

Det fordrer, at hunden udfører forskellige øvelser, er koncentreret i sit arbejde samt udviser hurtighed og præcision, hvilket kræver et godt samarbejde mellem hund og hundefører.

Deltagerne skal konkurrere begge dage.

Landsholdspladser i spil

Udover konkurrencen om at blive danmarksmester og komme på podiet afgøres det samtidig også, hvem der skal repræsentere det danske landshold ved VM i Østrig den 11.-15. september 2019.

De fem bedst placerede kvalificerer sig direkte til verdensmesterskaberne og sjettepladsen giver udtagelse som reserve. Kreds 63 Hobro har igennem det sidste år forberedt sig på den forestående weekend.

Arrangementets størrelse kræver utrolig mange frivillige kræfter.

- Cirka 35 hjælpere bidrager til at afholde Dansk Kennel Klubs danmarksmesterskab.

- Hertil skal nævnes, at arrangørerne har oplevet en overvældende opbakning til arrangementet fra lokale.

- Herunder fra hovedsponsoren samt Hobro og omegns forretningsliv, som i høj grad støtter op om vores weekend, der trækker folk fra hele landet til Hobro, fremhæver Rie Larsen, der er formand for Kreds 63 Hobro under Schæferhundeklubben for Danmark.

- Desuden kan konkurrencen kun gennemføres takket være lokale landmænd, som velvilligt lægger deres marker til i disciplinen ”spor”, kvitterer Rie Larsen.

Kredsen forventer op mod 4-500 besøgende i løbet af weekenden. Udover at se dygtige hunde på banen kan du også studere stande fra diverse forhandlere af produkter og udstyr til hunde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...