Ildsjæle fra hele Himmerland samles atter til konference

HIMMERLAND: 26. og 27. oktober sætter egnens landsbyildsjæle sig atter sammen for at drøfte fælles problemstillinger i det himmerlandske.

En tilsvarende konference blev holdt i foråret 2017, og dengang var konferencedeltagerne bl. a. på ekskursion til Bonderup i Jammerbugt Kommune for at hente inspiration til det daglige arbejde hjemme i Himmerland.

I år er det bl. a. nabokommunen Viborg, landdistriktsrådene i Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord har tænkt sig at kigge i kortene.

I Viborg Kommune har man i denne valgperiode etableret et særligt politisk udvalg for Landdistrikter med henblik på at få sat mere strategisk fokus på de mindre lokalsamfund.

Formand for udvalget er socialdemokraten Mette Nielsen fra Klejtrup, og hun vil i forbindelse med konferencen i Himmerland fortælle nærmere om sine erfaringer fra arbejdet i det nye landdistriktsudvalg.

Ligesom sidst er det Løgstør Park Hotel, der danner ramme om fælleskonferencen for de himmerlandske landsbyildsjæle.

Hovedtemaet for de to dage i Løgstør vil være, "hvad der virker i landsbyerne". Et tema, som dels vil blive belyst gennem gensidig erfaringsudveksling, dels gennem oplæg fra eksterne oplægsholdere.

Sociolog og fremtidsforsker Birthe Lindal vil komme med sit bud på, hvad der skal til for at sikre levedygtige landsbyer.

Mette Børgesen og Lise Grønbæk fra DGI-lokaludvikling vil give inspiration til, hvordan man fremadrettet kan understøtte det frivillige engagement og skabe landsbyer, der sprudler af liv og sammenhængskraft.

Og konsulent Jens Ulrich vil fokusere på, om kommuner og landsbyer har et fælles mål, og på hvordan man sammen skaber de bedste resultater.

Sidst men ikke mindst vil der dog på to dages-konferencen i Løgstør blive lagt vægt på netværksdannelse mellem deltagerne fra de tre kommuner.

- Erfaringerne fra sidst, vi lavede en fælles konference, er, at især dette element er af stor betydning, betoner en af initiativtagerne til konferencen 26-27. oktober, Kim Knudsen, Hørby, der er formand for Landdistriktsrådet i Mariagerfjord Kommune.

Landsbykonferencen har plads til 50 personer og er gratis for deltagerne.

Der er tilmelding frem til 1. oktober via de respektive kommuners hjemmesider, og arrangørerne håber som udgangspunkt på, at det såvel geografisk som aldersmæssigt vil lykkes at samle et bredt udsnit af repræsentanter fra de mindre himmerlandske lokalsamfund.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...