BAK OP: Handelstandsformand og citychef maner til fortsat sammenhold

HOBRO: Den seneste halvanden måned har været barsk for detailbutikkerne i Hobro.

Nu øjner både de handlendes formand og citychefen et lys for enden af tunnelen.

Og herfra lyder der en klokkeklar opfordring til at handle lokalt.

- Det var både surrealistisk og kaotisk, da kunderne midt i marts - fra den ene dag til den anden - blev væk fra butikkerne, mindes Kasper Berggren, der er formand for Hobro Handel.

Da det hele lukkede

- Vi stod på tærsklen til et altid travlt forår, men i stedet blev der lukket fuldstændigt ned,

- Den første uge efter nedlukningen var der reelt ingen kunder i butikkerne lige med undtagelse af dagligvarebutikker, uddyber de handlendes formand, der selv driver tøjbutikken Gate 36 på Adelgade i Hobro.

Nu øjner Kasper Berggren en bedring.

- De seneste små to uger har vi oplevet øget aktivitet i butikkerne, som forhåbentlig vil fortsætte i takt med den gradvise genåbning af landet.

- Men der er ingen tvivl om, at 2020 for rigtig mange butikker i Hobro bliver et meget udfordrende år.

- Derfor er det vigtigt at opfordre alle i Hobro og omegn til at handle lokalt, appellerer formanden.

God og aktiv handelsby

- Det har vi sådan set altid opfordret til.

- Men lige nu er det vigtigere end nogensinde, hvis vi skal bevare Hobro som en god og aktiv handelsby og dermed også bevare byen som et attraktivt sted at bo og leve.

- At vi har et godt butiksliv har jo indflydelse på rigtigt meget herunder eksempelvis huspriserne.

- Så hvis vi som handelsstandsforening tidligere har opfordret til at handle lokalt, så kan vi kun gentage det med endnu større styrke nu, insisterer Kasper Berggren.

2020 et år til glemmebogen

Han bakkes op af Torben Ringe Christensen, citychef i Hobro Handel.

Under krisen har han meget aktivt hjulpet butikkerne med at omsætte ideer og aktiviteter, der kunne bidrage til at bibeholde noget af omsætningen:

- Vi har haft pæn succes med at bringe varer ud for butikkerne, og så har vi lavet en tilbudsportal på nettet, som også har givet en fornuftig handel.

Handl lokalt

- Men det ændrer ikke på, at 2020 for mange butikker bliver et år til glemmebogen, og at den lokale opbakning fremover vil være altafgørende for nogle butikkers overlevelse.

- Så hvis du bor i eller tæt på Hobro, så overvej lige en ekstra gang, inden du kører til et storcenter i en større by, eller handler på nettet.

- Dit køb i Hobro kan virkelig gøre en forskel, lyder opfordringen fra Torben Ringe Christesen, der også sender ros afsted til butikkerne.

- Alle var uforberedte på krisen, men butikkerne har under omstændighederne taklet det flot.

- Det har skabt flot sammenhold blandt butiksejerne og opbakning til de idéer og tiltag, der i fællesskab er sat i søen.

- Dét fundament skal vi arbejde videre på i Hobro Handel.

- Jeg har også kæmpe respekt for de butiksindehavere, der i den mest stille periode selv stod i butikkerne for at betjene de få kunder, der dukkede op.

- Her har man virkelig skulle dykke dybt i ens motivation for at møde op til en tom butik og et nærmest fuldstændigt mennesketomt strøg.

Rigt og varieret butiksliv

- Heldigvis mærker vi nu bedring.

- Og jeg håber virkelig, at flest mulig butikker kommer sikkert ud på den anden side, så vi fortsat har et rigt og varieret butiksliv i Hobro, krydser Torben Ringe Christensen fingre for.

Han minder om, at de mange arrangementer, Hobro Handel havde klar til afvikling i løbet af sommeren og det tidligere efterår, foreløbig alle er aflyst.

- Vi må se, hvad der bliver mulighed for senere på året.

- Men lige nu er alle arrangementer aflyst. Lidt i lighed med butikkernes 2020 - lige til glemmebogen.

- Jeg havde virkelig glædet mig til at søsætte en masse ideer, der kunne give Hobro som helhed og butikslivet i særdeleshed, et stort løft.

- Det venter vi med at tage hul på, til vi ved lidt mere om mulighederne for at igen at sætte arrangementer i værk, bebuder Torben Ringe Christensen, citychef hos Hobro Handel.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...