Alma Overgaard fra sjette klasse på Valsgaard Skole - og med sin plakat - får overrakt hædersdiplomet af Kurt Gehrlein, Lions Arden

VALSGÅRD: Alma Overgaard, som går i sjette klasse på Valsgaard, har vundet den lokale udgave af Lions Clubs internationale ”plakatkonkurrence for fred”.

Dermed tager Alma - måske - sit første skridt spæde til noget større inden for kunsten.

Plakatkonkurrence for fred

Alma Overgaards plakat udgør dog foreløbig bare et af mere end 375.000 bidrag fra unge i hele verden i Lions 25. internationale plakatkonkurrence for fred.

Lions International sponsorer konkurrencen for at fremhæve den vigtige rolle, som fred spiller for ungdommen rundt om i verden.

- Det er tydeligt at mærke, at de unge anser fred for meget vigtig, siger Lions Ardens præsident, Jens Peter Ellefsen.

- Jeg er imponeret af den kreativitet, som eleverne her i Mariagerfjord Kommune viser, og jeg er glad for at kunne give dem denne mulighed for at dele deres visioner med andre, uddyber Ellefsen.

- Almas plakat går nu videre til konkurrencen i vort distrikt, hvor den konkurrerer med vindere af plakatkonkurrencen arrangeret af andre klubber i det nordlige Jylland, tilføjer han.

Lang, lang vej hjem

Almas plakat må regne med at komme i hård konkurrence både i distriktet og på landsplan og ikke mindst i den internationale konkurrence om førsteprisen.

Én vinder og 23 finalister bliver til slut udtaget.

Førstepræmien lyder på 5000 dollars (amerikanske) - samt en rejse for vinderen og to familiemedlemmer til prisuddelingen, som finder sted ved Lions Dag ved de Forenede Nationer - FN i New York.

- Og vores klub krydser selvfølgelig fingre for Alma og håber, at mange andre rundt om i verden får set hendes vision om fred, forsikrer Jens Peter Ellefsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...